eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Váratlanul visszakozott a kormány, mégsem módosítják a törvényt

Váratlanul visszakozott a kormány, mégsem módosítják a törvényt

A Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta, hogy az ügyvédi törvény tervezett módosítása szerint az ügyvédek cégvezetők is lehetnének, de nem sokkal később a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményben jelezte: javasolni fogja a kormánynak, hogy maradjon az eredeti szabályozás.

Lex Kertésznek is lehetne nevezni az ügyvédi törvény új változatát, melynek a Rogán Antal bizalmasaként emlegetett belvárosi ügyvéd, Kertész Balázs lehet a haszonélvezője - írja a Magyar Nemzet. A készülő szabályozás ugyanis eltörölné az ügyvédi hivatás és a cégvezetői pozíció közötti összeférhetetlenséget, éppen azt, amely kellemetlen helyzetbe hozta nemrég Kertész Balázst, és amely miatt a jogásznak le kellett mondania saját cége ügyvezetői posztjáról.

A hatályos, 1998-as ügyvédi törvény rendelkezései értelmében az ügyvédnek szinte semmilyen munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonya nem lehet a praxisa mellett – nem lehet például gazdasági társaságban vezető tisztviselő. A friss tervezet azonban lehetővé tenné, hogy az ügyvéd gazdasági társaság vezetője legyen, amennyiben azért díjazást nem kap. 

A cikk megjelenése után nem sokkal közleményt adott ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda, miszerint a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben

az ügyvédi törvény tervezett módosításáról nem volt tudomása,

és azt írta: "A tervezett törvénymódosítást nem látjuk szükségesnek, és javasolni fogjuk a kormánynak az eredeti szabályozás fenntartását."

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×