eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A daganatok többségét már későn veszik észre - lapszemle

Hónapok óta késik a tankerületi tanácsok felállítása – közölte a Magyar Nemzet. A Magyar Idők a bárányhúsról írt.

A Magyar Idők összeállításából kiderül: több magyarországi nagyvárosban támogatják azokat a családokat, ahol gyermek születik, több településen pedig a jegyeseket vagy az először házasulókat is megajándékozzák. Például az a dunaújvárosi család, ahol az anyuka a városi kórházban az év első babájának ad életet, egyszeri, 300 ezer forintos támogatást kap.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy amellett, hogy ma Magyarországon átlagosan minden negyedik ember daganatos betegségben hal meg, a lakosság nagyon kis számban veszi igénybe az ingyenes szűrővizsgálatokat, így az orvosok a rákellenes liga szerint tízből hét daganatot már csak áttétes stádiumban vesznek észre. A legfőbb kiváltó okokként a dohányzást, az elhízást, a mozgáshiányt, a táplálkozási szokásokat és a stresszt említik.

A Világgazdaság cikke szerint mégis csak támogatható lesz az új borszőlőültetvények telepítése. A lap úgy tudja, a Miniszterelnökség már rábólintott az elképzelésre, de annak kerete még nem ismert. Magyarországon idén 642 hektárnyi szőlő telepíthető, az engedélyek április 30-áig igényelhetők. Tavaly csupán 50 hektár új szőlőültetvény telepítésére kértek engedélyt.

A Magyar Idők cikke szerint bár nagy a kereslet a kiváló minőségű magyar bárányra, a tenyésztők mégsem lehetnek elégedettek, hiszen a haszon jó részét a felvásárlók és a kereskedők hálózata fölözi le. Ráadásul idén még a tavalyinál is olcsóbban veszik át a jószágokat a gazdáktól. A szakmai szervezet szerint változás csak az állattartók összefogásával érhető el.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy hónapok óta késik a januárra tervezett 59 tankerületi tanács felállítása. A pedagógusok Szakszervezetének oktatási szakértője a lapnak azt mondta: bár már működniük kellene, nyomuk sincs a tankerületi tanácsoknak. Hozzátette: a kormányrendeletből nem derül ki, hogy mi lenne a tankerületi tanácsok pontos feladata. 

A Portfolio összeállítást közöl a mikrovállalkozások bankszámla kondícióiról. A gazdasági portál a vállalkozás pénzügyi forgalmának tükrében mutatja be részletesen a banki költségeket, segítve ezzel a választást.

A Napi.hu cikkéből kiderül: tavaly decemberben még 6,5 milliárd forintban határozta meg a kormány az M3-as autópályát Egerrel összekötő M25-ös autóút építési költségét, ezt azonban a hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozatával megemelte 18,8 milliárd forinttal, így a teljes költség bruttó 25,3 milliárd forint lett. Az indoklás szerint a kormány hozzájárul a projekt műszaki tartalmának bővüléséhez, valamint a támogatásának növeléséhez, azt azonban még nem tudni, milyen műszaki tartalom emelte meg a beruházás összegét.

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: bár a lakásvásárlók egyik legfőbb kérdése, hogy milyen hitelt vegyenek fel, illetve, hogyan spóroljanak a következő évtizedek alatt, ez azonban nem az egyetlen, amivel megfoghatják a költéseiket. A gazdasági portál szerint ha körültekintően vesznek lakást, és odafigyelnek a finanszírozásra is, akkor több millió forinttal járhatnak jobban.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×