eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az MSZP megelőzte a Jobbikot

Az MSZP a teljes népességben egy, a pártválasztók között két százalékponttal erősödött – derül ki a Republikon Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet március közepén készítettek, és amely a 24.hu-n jelent meg.

A Fidesz támogatottsága továbbra is 30 százalékos, jelentősen vezet a 9 százalékon álló Jobbik és a 10 százalékra erősödő MSZP előtt. A DK 4, az LMP 3, az Együtt 2, a Magyar Liberális Párt 1, a Momentum 1 százalékon áll a teljes népesség körében, a Párbeszéd pedig az egy százalékot sem éri el. Két százalék egyéb, a felmérésben meg nem nevezett pártra voksolna, míg 38 százalék nem tudja vagy nem válaszolt – közölte a portál.

A pártválasztók között a Fidesz támogatottsága 51-ről 49 százalékra csökkent, az MSZP-é 15-ről 17-re nőtt. A Jobbik 15 százalékon áll. Bejutna a parlamentben a 6 százalékon álló Demokratikus Koalíció és az 5 százalékos LMP is.

Az Együtt 3, a felmérésben először szereplő Momentum Mozgalom 2, a Magyar Liberális Párt és a Párbeszéd 1-1 százalékon áll.

A kutatásból kiderült az is, hogy

a kormánypárt támogatottsága kiegyenlített,

csak a 64 évesnél idősebbek között nem éri el az 50 százalékot azoknak az aránya, akik továbbra is Fidesz-kormányt szeretnének látni.

A baloldal igazán csak a nyugdíjasok között népszerű: míg a 18-24 éveseknek és a 35-44 éveseknek is mindössze a 15 százaléka látna szívesen 2018 után baloldali-liberális kormányt, és a 45-64 év közöttieknek is alig több mint a negyede, addig a 64 évesnél idősebbek között már minden második pártválasztó örülne egy baloldali kabinetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×