eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Hajszárítóval lassítják a forgalmat az életveszélyes 47-es úton

Hajszárítóval lassítják a forgalmat az életveszélyes 47-es úton

Lemásolták egy skót falu ötletét Székkutason és hajszárítóval imitáltak traffipaxot, hogy lassításra bírják az autósokat. Az ötlet bevált.

Nemrég Székkutason megismételték egy skót falu akcióját, hajszárítóval álltak az út mellé, mintha sebességmérést folytatnának. Nemrég egy Hopeman nevű falu lakói megelégelték a település főútján lassítás nélkül átszáguldó autókat, és mivel a rendőrség nem tud állandóan jelen lenni, magukhoz ragadták a kezdeményezést.

Hajszárítóval lassítják a forgalmat az életveszélyes 47-es úton

A Délmagyar úgy döntött, hogy megvizsgálja, nálunk is beválik-e a trükk, ezért Székkutason – ahol szintén sokan hajtanak át lassítás nélkül – láthatósági mellénybe öltözött embert állítottak az út mellé,

kezében egy hajszárítóval.

Székkutason a gyalogosoknak szinte életveszélyes az út túloldalára átmenni. Nincs olyan év, hogy valaki ne halna meg balesetben. Legutóbb karácsony előtt ütöttek el egy helyi lakost a zebrán, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy januárban elhunyt. A főút felújításakor a település mindkét végén forgalomlassító bordákat épített a kivitelező. Ám ezek sem jelentenek akadályt a gyorshajtóknak. A többség csak a büntetéstől tart, mert

a hajszárítós ember láttán lassítottak.

Mivel a helyiek sem hiszik, hogy a hajszárítós trükk sokáig visszatartaná az autósokat, ezért néhány héten belül négy nagy méretű táblát helyeznek ki. A település mindkét végén baleseti helyszínelést látnak majd a járművezetők, a sportcentrumnál lévő zebránál pedig családot ábrázoló tábla hívja majd fel a járművezetők figyelmét a lassításra. Remélik, hogy tudnak vele hatni a gyorshajtók érzelmeire, de szerintük is az állandó rendőri jelenlét jelentene megoldást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×