eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin

Visszavonja a 2024-es olimpia megrendezésére beadott pályázatát Budapest - a nap hírei

Két újabb engedélyt is megkaphat a Paks II. projekt tavasszal. Nemzeti és gazdasági érdeknek tartja a szövetségesi viszony fenntartását Szlovákiával a külgazdasági és külügyminiszter.

Visszavonja a 2024-es olimpia megrendezésére beadott pályázatát Budapest - döntött rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A testület felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a döntésről a MOB elnökével közösen értesítse a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. A fővárosi ellenzék egy része továbbra is népszavazást szorgalmaz az olimpiarendezés ügyében.

Két újabb engedélyt is megkaphat a Paks II. projekt tavasszal. Aszódi Attila az atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos egy konferencián elmondta: a beruházás tavaly év végén első fokon már megkapta a környezetvédelmi engedélyt, ez ellen két zöld szervezet fellebbezett, de a kormánybiztos bízik benne, hogy hamarosan lezárul a másodfokú eljárás is.

A vissza nem térítendő helyett a visszatérítendő támogatásokat kellene előnyben részesítenie az Európai Uniónak - mondta éves bizottsági meghallgatásán a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén arról beszélt: tavaly elkezdődött az egyeztetés a 2020 utáni uniós költségvetésről és az a cél, hogy most is megmaradjanak az uniós források Magyarország számára.

Nemzeti és gazdasági érdeknek tartja a szövetségesi viszony fenntartását Szlovákiával a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter Pozsonyban kijelentette: a magyar kormány folytatja a két ország közötti infrastrukturális kapcsolatok fejlesztését. A magyar tárcavezető jelenlétében írták alá a két ország közötti határkeresztező villamos vezeték megépítéséről szóló szerződést.

Kétszeresére nő a sürgősségi ellátás finanszírozása - jelentette be az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár. Mészáros János közölte: március 1-től az eddigi fix díjak a duplájára emelkednek azoknál az intézményeknél, ahol sürgősségi betegellátó osztályok működnek.

A napokban kerülhet a kormány elé a Nemzeti Alaptanterv új változata - jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában a köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: az alap- és kerettantervek elkészítésekor az illetékesek fokozottabban figyelembe veszik majd a szövegértést és matematikai kompetenciákat mérő Pisa-felmérés megállapításait.

Megjelentek az elmúlt évi országos kompetenciamérés iskolai és tanulói eredményei az Oktatási Hivatal honlapján. Pongrácz László az Oktatási Hivatal főosztályvezetője az InfoRádióban elmondta: a 6., 8., 10. osztályok tanulóinak teljesítménye mind a három évfolyamon többségében a középmezőnyben található.

Távozik a Budapesti Értéktőzsde éléről Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. A jegybank közölte: kezdeményezi a BÉT közgyűlésének összehívását, amelyen javaslatot tesz arra, hogy az igazgatóság új elnöke Végh Richárd legyen, aki változatlanul ellátja majd a vezérigazgatói posztot is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×