eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Örülhetnek a diákok! Már jövőre ingyenes lehet a KRESZ- és a nyelvvizsga

Már jövőre ingyenes lehet a nyelvvizsga - értesült a Magyar Idők.

A kormány az új ifjúsági stratégiában arra tesz javaslatot, hogy az állam magára vállalja az első középfokú nyelvvizsga költségét - írja a Magyar Idők.

Ez az intézkedés összefügg azzal, hogy egy 2014-es rendelet értelmében 2020-tól a felsőoktatásba csak az vehető fel, aki legalább B2-es szintű bizonyítvánnyal rendelkezik. Bár az utóbbi krité­riumot az alapvető jogok biztosa a kö­zelmúltban jogsértőnek minősítette, a kabinet továbbra is ragaszkodik hozzá. Álláspontja szerint a hatéves felkészü­lési időnek elegendőnek kell bizonyulnia, és ez a követelmény fontos feltétele a felsőoktatás és a nyelvoktatás színvonaljavulásának - idézi fel az újság.

Jelenleg is van lehetőség ingyenesen középfokú oklevélhez jutni, de csak abban az esetben, ha a vizsgázó az emelt szintű nyelvi érettségin legalább 60 százalékos teljesítményt ér el az írásbeli és szóbeli megméretésen.

További segítséget jelenthet a diákoknak, hogy egy kormányzati terv alapján térítésmentesen tehetik majd le a KRESZ-vizsgát - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×