INFORÁDIÓ
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit

nyelvvizsga

kresz

ingyenes

Örülhetnek a diákok! Már jövőre ingyenes lehet a KRESZ- és a nyelvvizsga

InfoRádió

Már jövőre ingyenes lehet a nyelvvizsga - értesült a Magyar Idők.

A kormány az új ifjúsági stratégiában arra tesz javaslatot, hogy az állam magára vállalja az első középfokú nyelvvizsga költségét - írja a Magyar Idők.

Ez az intézkedés összefügg azzal, hogy egy 2014-es rendelet értelmében 2020-tól a felsőoktatásba csak az vehető fel, aki legalább B2-es szintű bizonyítvánnyal rendelkezik. Bár az utóbbi krité­riumot az alapvető jogok biztosa a kö­zelmúltban jogsértőnek minősítette, a kabinet továbbra is ragaszkodik hozzá. Álláspontja szerint a hatéves felkészü­lési időnek elegendőnek kell bizonyulnia, és ez a követelmény fontos feltétele a felsőoktatás és a nyelvoktatás színvonaljavulásának - idézi fel az újság.

Jelenleg is van lehetőség ingyenesen középfokú oklevélhez jutni, de csak abban az esetben, ha a vizsgázó az emelt szintű nyelvi érettségin legalább 60 százalékos teljesítményt ér el az írásbeli és szóbeli megméretésen.

További segítséget jelenthet a diákoknak, hogy egy kormányzati terv alapján térítésmentesen tehetik majd le a KRESZ-vizsgát - írja a Magyar Idők.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018