eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ezzel foglalkozik ma az Országgyűlés

A héten csak ma tart ülést az Országgyűlés és szavazások sem várhatók, a Ház a bizottsági munkára koncentrál.

11 órától, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik ma az Országgyűlés eheti egyetlen ülése, amelynek csupán az előre benyújtott-, illetve az azonnali kérdések szerepelnek a napirendjén, szavazások nem.

A bizottságok közül ma a Mezőgazdasági bizottság a termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló javaslatot tárgyalja ülésén, amely alapján létrehoznának egy egész országra kiterjedő, talajgenerátoros jégkármegelőző rendszert. A Fenntartható fejlődés bizottsága az építkezések egyszerű bejelentési kötelezettségére vonatkozó szabályozás kiterjesztését vitatja meg, míg az Európai ügyek bizottsága a társaságiadó-alapra vonatkozó európai bizottsági javaslatokról tájékozódik.

Holnap a Gazdasági bizottság részben ismét a 4-es metró beruházása körüli visszaélésekkel foglalkozik, a testület napirendjén ezúttal Gy. Németh Erzsébet, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának korábbi vezetője, valamint Horváth Csaba és Hagyó Miklós volt fővárosi főpolgármester-helyettes meghallgatása szerepel.

Nem sokkal később az Európai ügyek bizottsága meghallgatja Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert elmúlt éves tevékenységéről, a Vállalkozásfejlesztési bizottság pedig nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításáról vitázik.

Szerdán a Nemzetbiztonsági bizottság aktuális nemzetbiztonsági kérdéseket tekint át, de ülést tart a Honvédelmi és rendészeti bizottság is, amelyen egyebek mellett a határőrizeti eljárás tervezett szigorítását vitatják meg a képviselők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×