eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Botka László: kitört a pánik, hogy ki kapja a Fekete Pétert

Botka László: kitört a pánik, hogy ki kapja a Fekete Pétert

Csak a győzelem érdekli, nem fél a Momentum mozgalom sikereitől, és nincs Gyurcsány.fóbiája - mondta Bitka László szegedi polgármester, az MSZP esetleges miniszterelnök-jelöltje a Hvg.hu-nak adott interjúban.

"Úgy éreztem, a baloldalon én tudok a leghatározottabban az asztalra csapni, hogy térjetek már észre, itt az emberekkel kell foglalkozni és új politikát meghirdetni" - mondta Botka László a Hvg.hu oldalon megjelent interjúban. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje szerint az a feladata, hogy saját népszerűségét a párt erősítésére is tudja fordítani, de azt mondta, kell néhány hónap, hogy a politikai üzenet eljusson az ország minden pontjára,

"a sarki kocsmában is beszéljenek róla".

A Momentum mozgalom sikeres aláírásgyűjtő kampányáról úgy nyilatkozott, hogy ő is támogatta őket, szimpátiával figyeli őket, de nem érzi kihívásnak. "Persze értem a kis pártoknál az izgatottságot és a pánikot.

Vajon ki kapja a Fekete Pétert?

Egész biztos, hogy a többi liberális párt vezetője árgus szemmel, aggódva fogja figyelni a következő hónapok közvélemény-kutatásait, hogy vajon melyiküktől veszi el a legtöbb szavazót a Momentum, illetve az új határozott programjával az MSZP" - mondta Botka.

A szocialista politikus ismét kijelentette, nem Gyurcsány Ferenccel van baja ("Nekem nincs Gyurcsány-fóbiám."), hanem a múltjával, hogy vele nem lehet megszólítani azt a plusz egymillió embert, aki a kormányváltáshoz kell.

Botka szerint az alapvető döntéseket ebben a fél évben meg kell hozni, ősszel már kőkemény kampányüzemmódba kell kapcsolni, ha viszont a társadalom nem úgy fogadja a programját, mint várja, a pártok pedig ragaszkodnak a túlélési stratégiájukhoz, és nem kötnek kompromisszumot, akkor inkább építi tovább Szegedet.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×