eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Az olimpia volt a téma a parlamentben is

Az olimpiai pályázat visszavonása volt az Országgyűlés napirend előtti felszólalásainak legfontosabb témája.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője gyávának nevezte a miniszterelnököt és a Fidesz-kormányt azt követően, hogy Orbán Viktor a főpolgármesterrel úgy döntött, a Momentum mozgalom népszavazási aláírásgyűjtése nyomán visszavonja az 2024-es budapesti olimpiai pályázatot. Eztán a politikus támogatta a Lehet Más a Politika kezdeményezését, hogy népszavazás döntsön a paksi bővítésről.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára viszont úgy vélte, hogy a szocialisták - kormányzásuk után - inkább bocsánatkéréssel tartoznak a választóknak.

A jobbikos Lukács László György szerint az olimpiai pályázatra szánt - fel nem használt - forrásokat nem területi alapon, hanem az egész ország javára az oktatásra vagy még inkább az egészségügyre kellene fordítani.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára emlékeztette a Házat, hogy az ellenzéki képviselő korábban azzal foglalkozott, hogy magyar orvosokat közvetített külföldi intézményekbe a magyar egészségügy kárára, majd aláhúzta, hogy az olimpiai terveknek fontos részei voltak az egészségügyi és oktatási források is.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a kommunista diktatúrák áldozatainak szombati emléknapja után az ülésen is fejet hajtott az áldozatok előtt, amelyben Rétvári Bence is követte.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet bejelentette, hogy pártja újra benyújtja az ügynökakták nyilvánosságát célzó tervezetét, majd jelezte, hogy a Fidesz téved, mikor az olimpiai pályázat kudarcát az ellenzékre akarja kenni, a legtöbben az egészségügyre költenék az esemény megrendezésére szánt pénzt - fogalmazott a képviselő.

Dömötör Csaba válaszában rámutatott, hogy egy esetleges népszavazáson akár többségben is lehettek volna az igenek, ám az olimpia megrendezéséhez nem többségre, hanem egységre van szükség, amiből a baloldali pártok hátráltak ki. Az LMP népszavazási kezdeményezésére a paksi bővítésről, az államtitkár azt mondta: a beruházás az alacsony energiaárak előfeltétele.

Hörcsik Richárd, a Fidesz képviselője azt, hogy az Európai Parlament egyik bizottságában ma három civil szervezet - egy migráns története alapján - az alapvető jogok magyarországi helyzetéről tart előadást, úgy értelmezte, hogy az ügynökszervezetek ismét Magyarországot

Dömötör Csaba szerint a vita még egy ok arra, hogy a kormány megkérdezze a lakosság véleményét például a migráció a kérdéseiről, ezért is indítják hamarosan az új nemzeti konzultációt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×