eur:
392.9
usd:
366.56
bux:
66540.3
2024. április 25. csütörtök Márk

Megköszönték a Ferrarit a budapesti rendőröknek

Nem fukarkodott a dicsérő szavakkal az a spanyol autókölcsönző-vezető, aki levélben méltatta a BRFK nyomozóinak tevékenységét, miután visszakapta az ellopott, és Budapesten megtalált Ferrariját.

Egy barcelonai gépkocsikölcsönző igazgatója, David Jané fejezte ki köszönetét Csintalan Pál alezredesnek, a BRFK gépjárműbűnözés elleni osztálya vezetőjének és Faragó Márton őrnagynak, a vizsgálati osztály alosztályvezetőjének, valamint munkatársaiknak. A nyomozók január 1-jén megtalálták azt a tűzpiros Ferrari Californiát, amit december 16-án loptak el Barcelonából – írja a police.hu.

– Nagyon jólesett a levél és az országos főkapitány külön gratulációja – tette hozzá Csintalan Pál és Faragó Márton. – David Jané már akkor rendkívül hálás volt, amikor Budapesten járt, az pedig külön meglepte, milyen gyorsan intézkedtünk, hogy mihamarabb visszakapja a Ferrarit. Emlékezetes ügy, nem mindennap találkozik az ember ilyen autócsodákkal. (Három nappal később egy másik Ferrarit is megtaláltak a nyomozók.)

A zsaruk azóta sem ülnek ölbe tett kézzel: a két sportkocsin kívül a megtalált járművek listája azóta további tíz autóval és két hajóval bővült.

– A különösen jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntettével meggyanúsított érdi B. Zsoltnál (41) számos iratot lefoglaltunk – tájékoztatott Ujfalussy Márk százados, a vizsgálati osztály főnyomozója. – Ezeket átnézve találtunk olyan dokumentumokat, amelyek két jacht téli pihentetéséről szóltak: a Quicksilver és a Monterey az Óbudai-szigeten „alussza téli álmát” az egyik jachtklub telephelyén.

Ezeket január 11-én helybenhagyólag lefoglaltuk, mivel megtudtuk, a vízi alkalmatosságokat az érdi Liling András Károly (40) bérelte tavaly hamis okmányokkal Valenciában, majd trélerrel Magyarországra szállította. Emellett ellenőriztük azokat a cégeket, magánszemélyeket, akik kapcsolatban álltak azzal a szigetszentmiklósi vállalkozással, ahol a hamis papírokkal és egyedi azonosítóval ellátott járműveket lefoglaltuk. Ez alapján január 13–26-a között két Citroën C4-est és egy Jumpert, egy Iveco, illetve egy Nissan kisteherautót foglaltunk le Budapesten, Érden és Szigetszentmiklóson. Valamennyit dél-spanyolországi autókölcsönzőkből bérelte Liling András Károly és az ercsi Farkasné Tóth Noémi (42) saját, illetve álnéven. Mivel szökésben vannak, európai elfogatóparancsot adattunk ki ellenük.

Az érdi H. András (37) és B. Zsolt előzetes letartóztatását a bíróság január 16-án elrendelte.

KÖRÖZIK

A BRFK felderítő főosztálya kéri, aki a képeken látható Liling András Károlyt vagy Farkasné Tóth Noémit felismeri, személy­azonosságáról, tartózkodási helyéről információja van, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó számon.

Liling András Károly

Farkasné Tóth Noémi

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×