eur:
395.21
usd:
370.95
bux:
65130.91
2024. április 19. péntek Emma

Eltűntek a menekültek Hegyeshalomnál

Magyarország nem vett át húsz menekültet Ausztriától vasárnap. A  többségében afgán és pakisztáni férfiaknak nyomuk veszett.

„Emberek vagyunk" és „Szükségünk van a médiára" – ezeket a feliratokat találni az osztrák hatóságok által kibocsátott, fárszi nyelvű tájékoztatóra kézzel ráírva. Ezeket is a bevándorlók hagyták hátra ruhák, egy pár cipő, egy hátitáska és ételmaradékok társaságában mellett a hegyeshalmi kishatárnál – közölte a kisalfold.hu.

A lap szerint az osztrák hatóságok húsz menekültet akartak átadni, de Magyarország nem fogadta be őket. Azt nem tudni, hogy hova távoztak a többségében afgán és pakisztáni férfiak.

Szőke László hegyeshalmi polgármester szerint vélhetően nem a hivatalos előírások alapján jártak el az osztrákok, ezért is utasíthatta vissza a visszafogadást a magyar fél.

„Megvannak a szabályai, hogy hogyan fogadjuk vissza az osztrákoktól a migránsokat. Többek közt dokumentumokkal igazolni kell, hogy hol fogták el az adott személyt, hogy igazoltan Magyarország felől érkezett Ausztriába. Arról nincs tudomásunk, hogy voltak-e ott magyarok vagy sem az átadáskor. Átadni valamit valakinek csak úgy lehet, ha van átadó és átvevő” - mondta a polgármester.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×