eur:
389.73
usd:
362.76
bux:
68131.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bánki Erik: legyen országos népszavazás az olimpiáról

Ha népszavazást kell majd kiírni az olimpiáról, akkor annak a népszavazásnak országosnak kell lennie, mert a nemzeti költségvetésből költenénk a beruházásokra, az pedig mindenkire tartozik – mondta az ATV-ben Bánki Erik fideszes parlamenti képviselő.

„Azt érdemes megvitatni, hogy ez csak Budapest döntése-e. Én azt gondolom, hogy nem. Tehát, ha odáig eljutunk, hogy erről népszavazást kell kiírni, akkor azt érdemes megfontolni, hogy

Magyarország egészét érintő népszavazás kell kiírni.

Hiszen bár a fejlesztések jó része Budapestet érintik, mégis csak a nemzeti költségvetést terhelik bizonyos kiadások. És azt gondolom, hogy ez ügyben érdemes megkérdezni az egész ország véleményét. Akár nemzeti konzultáció, akár népszavazás formájában" – mondta az ATV-ben Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő.

A parlament gazdasági bizottságának elnöke azt sem tartja kizártnak, hogy az aláírásgyűjtés mögött is külföldi érdekek húzódnak, és nem lenne meglepve, ha kiderülne, hogy például Los Angeles érdekeit támogató adott pénzt az aláírásgyűjtésre.

Az országos népszavazás felvetése azért is meglepő, mert Kósa Lajos frakcióvezető kijelentette: az olimpia megrendezése Budapest ügye, a pályázat sorsáról csak a főváros dönthet. Erre reagálva Tarlós István főpolgármester mondta azt, hogy: „egyenesen arcátlanság, ahogy az olimpiarendezés ügyében Kósa Lajos Budapestre, a fővárosi önkormányzatra hárítaná a felelősséget”. Később Kósa kijelentette: Tarlós félreértette a mondatait. Ugyanis ő nem úgy értette, hogy a kormánynak ne lenne dolga dolga az olimpiával, hanem csak azt mondta, hogy a pályázat visszavonásának „a főváros az ura".

A fővárosi közgyűlés szerdai ülésén tárgyal a népszavazás kérdéséről.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×