eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Megbánta már a tiszacsegei komp, hogy elszökött

Megbánta már a tiszacsegei komp, hogy elszökött

Egy jégtörő hajó eredeti kikötőjébe vontatta pénteken a tiszacsegei kompot, amelyet hétfőn sodort el a jeges ár - mondta Tiszacsege polgármestere péntek este.

Szilágyi Sándor közölte: száz méter hosszúságú új drótkötelet vásároltak, és azzal több oldalról rögzítették a vízi járművet, amely immár biztonságban várja a felújítást.

Az első szemrevételezések szerint a komp törzsében nem keletkezett nagyobb kár, de a fedélzeten jelentős károkat okozott a jég és a jeges ár - tette hozzá, megjegyezve, hogy szerinte három hét alatt elvégezhetik a javításokat.

"Megbánta már, hogy elszökött" - mondogatják a helybeliek arra utalva, hogy a március közepére eső szezonnyitó helyett az idén legalább két hetes késéssel kezdheti meg a "munkáját" a Tiszacsege és Ároktő között közlekedő komp.

Szilágyi Sándor elmondta azt is, hogy a javítás költségeit az önkormányzat állja, de ígéretük van arra, hogy a vis maior keretből megtérítik a ráfordításokat a helyhatóságnak.

A jeges ár hétfő reggel sodorta el a tiszacsegei komp drótkötelét, amely berántotta a parton lévő járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen történt, hogy a kompon tartózkodó éjjeliőrnek nem sikerült elhagynia a gyorsan sodródó járművet. Őt a honvédség helikopterrel mentette ki aznap délután.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×