eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Végre egy jó hír a elkóborolt tiszai kompról

Végre egy jó hír a elkóborolt tiszai kompról

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság jégtörő hajója a kiskörei téli kikötőbe vontatta a tiszacsegei kompot, amelyet a partról sodort el a Tiszán végigvonuló jeges áradat.

A tiszacsegei önkormányzat vezetője, Szilágyi Sándor azt mondta, hogy a komptestet komolyabb sérülés nem érte.D MTI20170216049

„Természetesen át kell vizsgálni, hogy nem sértette-e meg a jég, de a nyolc légkamra teljesen száraz, ebből arra következtetünk, hogy el lehet vontatni, és elkezdhetjük a felújítását" - közölte a tiszacsegei polgármester, és hozzátette, a komp 25 kilométert sodródott. 

A haon.hu-nak arról is beszélt, hogy a javítás költségeit a vis maior keretből állják, vés időben újra üzembe állítják a két fontos utat összekötő járművet.D MTI20170216051

A jeges ár a tiszacsegei kompnak a Tisza fenekén lévő drótkötelét hétfő reggel sodorta el, ami berántotta a parton lévő járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen történt, hogy a kompon tartózkodó éjjeliőrnek nem sikerült elhagynia a gyorsan sodródó járművet. Őt a honvédség helikopterrel mentette ki hétfő délután.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×