eur:
392.74
usd:
366.09
bux:
66823.22
2024. április 25. csütörtök Márk

Még bizonytalan az elszabadult komp sorsa – képek a tiszai jégvilágról

A tiszacsegei polgármester bízik abban, hogy menthető a napok óta sodródó komp.

Már Tiszafürednél jár a hétfőn elszabadult tiszacsegei komp. A jeges ár által elsodort mintegy nyolcvantonnás monstrum visszafordult eredeti helyzetébe.

A jármű tulajdonosa, a tiszacsegei önkormányzat vezetője, Szilágyi Sándor szerint bármikor rosszabbra fordulhat a helyzet, hiszen kiszámíthatatlan a jégmozgás a Tiszán. A komp sorsa még mindig bizonytalan, mert továbbra sem lehet megközelíteni, kimentése még várat magára – írta a haon.hu.

A polgármester bízik abban, hogy még meg lehet menteni a kompot, és csak javításokat kell rajta végezni az újabb üzembe állításhoz.

A jeges ár a tiszacsegei kompnak a Tisza fenekén lévő drótkötelét hétfő reggel sodorta el, ami berántotta a parton lévő járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen történt, hogy a kompon tartózkodó éjjeliőrnek nem sikerült elhagynia a gyorsan sodródó járművet. Őt a honvédség helikopterrel mentette ki hétfő délután.

A Vízügyi Főigazgatóság a legfrissebb helyzetről a honlapján azt közölte, hogy a Tisza a Tisza-tó térségéig, illetve a Csongrádtól kezdődő szakaszokon lényegében jégmentes, de a Tisza tavon illetve Kisköre és Csongrád között még az állójeges szakaszok a jellemzőek.

A hatóság közben felhívta a Tiszán lévő úszóművek és úszóeszközök tulajdonosainak, valamint az érintett parthasználóknak a figyelmét, hogy a folyók felületén nagy mennyiségű és nagyméretű jégtáblák megjelenésére lehet számítani, melyek az árhullám megérkezésével folyamatosan emelkedő vízszintek mellett vonulnak le. Ezért azt kérik, hogy mindenki gondoskodjon ezek beszedéséről vagy menedékhelyre való vontatásáról.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

A legutóbbi negyedéves magyar GDP-adatok kapcsán kevésbé volt ok az örömre, hiszen a tavalyi utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye megegyezett az előző negyedévivel, vagyis elakadt a harmadik negyedévben megindult növekedés. Az idei első negyedévvel kapcsolatban viszont már most jó hír, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 13. tagállamként az unióban – 30 napos határidővel publikálja majd első GDP-becslését, azaz az eddigi, a negyedévet követő 45. napon közölt GDP volumenindexet 15 nappal korábban, a negyedévet követő 30. napon teszi közzé. A lépés jelentőségéről és annak hátteréről a statisztikai hivatalt kérdezte a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×