eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65239.64
2024. április 19. péntek Emma

Fény derült a haveri megbízásokra

Súlyos gazdasági visszaélésekre, gyanús számlákra és kifizetésekre, haveri kapcsolati rendszerben működő megbízásokra derült fény a BKIK belső átvilágítása során. A szervezet régi és új vezetése egyaránt érintett - írja a napi.hu.

Több tízmilliós, gyanús kifizetésekre derített fényt egy belső vizsgálat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál (BKIK). A tavaly vezetőváltáson is átesett - és megújulást hirdető - BKIK kedd kora délutáni elnökségi ülésén robbanhat a bomba, hiszen joggal gyanítható: a visszaélésekben a szervezet korábbi és jelenleg hatalmon levő vezetői is érintettek - tudta meg a Napi.hu.

A lap birtokába került vezetői összefoglaló - amelyet tegnap kézbesítettek a kamarai küldötteknek, vezetőknek és szervezeteknek - keményen fogalmaz. A dokumentum a 2014-2015-ös évben könyvelési és számviteli szabálytalanságokra, pazarlásra, indokolatlan és drága külföldi utakra és kiküldetésekre, valamint gyanús beszállítói szerződésekre és összeférhetetlenségekre hívja fel a figyelmet. Mindezek összesen akár több százmillió forintos veszteséget is jelenthettek a szervezetnek - amelynek elsőrendű célja éppen a fővárosi vállalkozások érdekképviselete lett volna.

A súlyos megállapításokat egy tavaly december végén befejeződött átvilágításokra alapozta a BKIK megbízott főtitkára, aki tavaly április óta tölti be posztját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×