eur:
394.89
usd:
370.5
bux:
65153.4
2024. április 19. péntek Emma

A busztragédiában érintett járművezetők orvosait is kihallgatta a magyar rendőrség

Még tart a magyarországi nyomozás a busztragédia ügyében.

Egyelőre nem állapított meg hiányosságot a veronai buszbaleset ügyében indult magyar nyomozás. A busz az előírások szerinti műszaki állapotban indult útnak, és a gépkocsivezetők egészség- ügyi állapota is jó volt.

Eddig semmilyen, a tragédiához vezető nyomot nem talált a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a január 21-re virradóra történt veronai buszbaleset ügyében itthon indított nyomozás során – tudta meg a Magyar Idők.

Az NNI halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytatja az eljárást. Az olaszországi tragédia kapcsán többek között azt vizsgálják, megfelelt-e a balesetet szenvedő autóbusz a vonatkozó törvényi előírásoknak, milyen mű- szaki állapotban indult útnak, mikor volt az utolsó műszaki vizsgája, valamint azt, hogy a gépjárművezetők rendelkeztek-e a szükséges engedélyekkel, képesítéssel, érvényes orvosi papírokkal.

A katasztrófa másnapján házkutatást tartottak a buszt üzemeltető Pizolit Kft. kiskunfélegyházi telephelyén és lefoglalták az üggyel kapcsolatos iratokat, a nyomozók kihallgatták a cégvezetőt, valamint az autóbuszok mű- szaki állapotáért felelős munkatársakat, illetve a járműkarbantartókat. A lefoglalt iratok a lap értesülései szerint arról tanúskodtak, hogy a busz jó műszaki állapotú volt és megvolt valamennyi szükséges engedélye.

A baleset utáni szerdán a nyomozók Békéscsabán felkeresték a két érintett sofőr háziorvosait, elvitték a buszvezetők egészségügyi állapotára vonatkozó dokumentációt, valamint kihallgatták tanúként az orvosokat is. Ők egyébként azt mondták, mindkét sofőr kifogástalan egészségügyi állapotban volt.

A beszerzett információkat az NNI hivatalosan is megosztja jogsegélyben a veronai államügyészséggel, az alapvető információkat a busz műszaki állapotáról, illetve a gépkocsivezetőkről már átadták az olaszoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×