eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mintegy 41 ezer cipősdoboz ajándék gyűlt össze

Mintegy 41 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze idén a jótékonysági programot tizenhárom éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat.

Az ajándékcsomagokat az adventi időszakban mintegy 200 gyűjtőponton várták, hogy még karácsony előtt eljuttathassák a rászoruló gyerekeknek, nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, vagy például Böjte Csaba ferences rendi szerzetes árvaházában nevelkedőknek, akik december 17-én mintegy kétezer csomagot kaptak az erdélyi Parajdon. A kedvezményezettek között voltak még a mélyszegénységben élő roma nagycsaládosok, a sok gyermeket nevelő katonacsaládok is - közölte a szeretetszolgálat.

A népszerű Cipősdoboz Akció központi bázisa idén is a budapesti Deák téren található Cipősdoboz Vár volt. A kampány újabb gyűjtőpontokkal bővült, és már második évben volt elérhető a csomagkövetés, vagyis a felajánlók egy része nyomon követhette, melyik településre kerül az általa elkészített ajándék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×