eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Magyar kézbe került az Atmedia

A Visus Invest Kft. vásárolta fel a holland Atmedia Holdings BV. által tulajdonolt több tucat televízió, köztük a közszolgálati adók reklámidejét értékesítő Atmedia Kft.-t.

A cég tájékoztatása szerint ez megfelel az Atmedia új régiós stratégiájának, a két éve elkezdődött befektetési portfólió és tevékenységek átalakításának, melynek részeként a magyar piacról is kivonul a nemzetközi tévés kereskedőház. A magyar leányvállalat iránt több multinacionális vállalat is érdeklődött, végül a magyar Visus ajánlatát fogadta el a tulajdonosi kör.

A tévés kereskedőház szerint a magyar tévés reklámpiacon megújulás zajlik, ami leginkább a nézői szokások és igények követését jelenti, és a reklámértékesítésben és a mérésekben érzékelhető.

Az Atmedia a magyar piacon saját, úgynevezett aggregáló stratégiát dolgozott ki, amellyel hatékonyan építették fel a kábeltelevíziós piac reklámértékesítését, majd sikeresen integrálták az országos csatornákat is. Az Atmedia modellje a hirdetők számára költséghatékonyan teszi elérhetővé a legszélesebb csatornaportfóliót, a műsorszolgáltatóknak pedig a legnagyobb hirdetői elérést biztosítja. Az Atmedia nettó árbevétele 2014-ben 7,6 milliárd, 2015-ben 9,2 milliárd forint volt - közölte a cég.

Az Atmedia Kft. 2010. január 1-jén kezdte meg magyarországi működését 9 kereskedelmi tévécsatorna reklámidejének értékesítésével, és 2011-ben már 13 tévécsatorna volt a partnerük. Mostanra 35 csatorna - köztük a közszolgálati adók is - szerepel a portfóliójukban, ami a közönségarányt tekintve piacvezetői pozíciót jelent 2016-ban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×