eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Így változik a közlekedés karácsonykor

Karácsonykor nem úgy közlekednek a vonatok, a buszok, a villamosok, a metrók, a trolik és a kompok, ahogyan megszoktuk.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor, illetve szilveszterkor, a vasút, a Volán-társaságok és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is rendkívüli menetrendet hirdetett.

Vonat

A vonatok december 24-én a szombati, 25-én az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, 26-án pedig úgy, mintha vasárnap lenne. A MÁV azt ígéri, hogy összes üzemképes kocsiját forgalomba állítja.

A budapesti Gyermekvasút karácsonykor is ugyanúgy óránként jár, mint máskor, de 24-én az utolsó járat Hűvösvölgyből már 12 óra 10 perckor, a Széchenyi-hegyről pedig 13 óra 3 perckor elindul. 25-től az év végéig a a gyermekvasutasok is szokásosnál egy órával hosszabb téli menetrendet használják.

Távolsági busz

A Volánbuszok december 24-én a szabadnapi, 25-én és 26-án pedig a munkaszüneti menetrend alapján járnak. Szombaton az utolsó buszok délután négy óra körül indulnak el Budapestről, 25-én és 26-án pedig korai reggeli járatokra ne nagyon számítsanak.

Budapest - tömegközlekedés

A fővárosi tömegközlekedésben Szenteste napján délután három-négy óráig minden jár, a metrók és a trolik is, de utána már csak éjszakai járatokra lehet felszállni, bár azok legalább sűrűbben jönnek, mint máskor.

A 6-os villamosra este nyolcig 10 percet kell várni, utána pedig már negyedórát. 25-én és 26-án a megállókban kihelyezett táblákon azt a kiírást kell figyelniük, ami az ünnepnapokra és a munkaszüneti napokra vonatkozik.

Budapest -parkolás

Budapesten péntek este nyolc órától január másodikán reggel nyolc óráig nem kell fizetni a parkolásért, leszámítva az olyan szokásos kivételeket, mint a budai Vár és a Margitsziget.

Balaton

A balatoni komp december 24-én Szántód felől reggel hét és délután három, Tihany irányából pedig reggel fél nyolc és délután fél négy között közlekedik, és óránként indul. 25-én ls 26-án a téli menetrendet használják, vagyis akkor Szántódról még délután ötkor, Tihanyból pedig fél hatkor is indul egy komp a túlpartra.

A társaságok azt javasolják az utasoknak, hogy az ünnepek alatt ne megszokásból közlekedjenek, hanem indulás előtt tájékozódjanak a menetrendekről az interneten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×