eur:
389.61
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Egy terrorcselekmény mindenkiben tud félelmet kelteni"

Ha passzív a védelmi jelenlét, és nem korlátozza az embereket, akkor inkább megnyugtató a fokozott biztonsági intézkedés - mondta az InfoRádiónak a Magyar Pszichiátriai Társaság tiszteletbeli elnöke. Harmatta János ezt arra reagálva mondta el, hogy a berlini események hatására itthon megerősítették a karácsonyi vásárok és egyéb tömegrendezvények rendőri biztosítását.

Egy terrorcselekmény mindenkiben tud félelmet kelteni – jelentette ki Harmatta János.

Ilyenkor jó látni, hogy nálunk nyugalom van vagy rendőri jelenlét.

Ugyanakkor, tette hozzá a Magyar Pszichiátriai Társaság tiszteletbeli elnöke, ha ez vagy a rendőrségi megszorítások túlzottak, tud félelmet kelteni, hiszen akadályozza a mindennapi tevékenységek szabadságát. Itt tehát nagyon érzékeny az egyensúly – foglalta össze.

„Ha nincs fenyegetettségérzés, nem érdemes rendőri jelenléttel fokozni.”

A rendőri jelenlét önmagában nem okoz kellemetlenséget, ez látszik Franciaországban, ahol egy éve van fokozott készenlét,

az emberek hozzászoktak,

beépült az életükbe. Az indok nélküli fokozott rendőri jelenlét azonban félelmet okozhat. Ha olyan hírek jelennek meg, hogy esetleg szükséges lehet – hangsúlyozta Harmatta János.

„A berlini események most kiváltották ezt, most van egy bizonyos helyzet. A rendőri jelenlétnek

megnyugtatónak, passzívnak kell lennie,

Egy terrorcselekmény mindenkiben tud félelmet kelteni

fontos, hogy ne korlátozza az embereket. Ha a TEK kivonul az utcára és minden ajtóban két géppisztolyos, állig felfegyverzett rendőr áll, az komoly félelmet kelthet. Ha több a járőr, az nem nagyon fokozza a félelemérzetet” - mondta a a Magyar Pszichiátriai Társaság tiszteletbeli elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×