eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nyárig nem lehet mobilon vonatjegyet venni

December 15-én éjféltől szünetel a mobilos vasúti menetjegyváltás - közölte a Magyar Államvasutak.

A jogszabályi előírások változások miatt 2017 nyaráig szünetel a mobiltelefonos menetjegyváltás a MÁV vonalain. A Magyar Államvasutak Zrt. közölte, bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnának vonatjegyet.

A változásról a mobiltársaságok sms-ben értesítik azokat, akik a szolgáltatást az elmúlt három hónapban igénybe vették, a MÁV pedig e-mailben küld tájékoztatást.

Hozzátették, november óta minden belföldi vonaton nyomtatás nélkül, okostelefonon, táblagépen vagy laptopon is bemutathatók az elektronikusan megváltott vasúti jegyek, amelyek továbbra is 3 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Mobilegyenleggel 2012 májusa óta lehet jegyet venni a MÁV. A szolgáltatást 2500-3500 felhasználó vette igénybe, ilyen módon 12 ezer internetes tranzakciót bonyolítottak. Az internetes jegyértékesítési rendszert 2008-ban indították el, hogy elkerüljék a pénztárak előtti sorban állást.

A vásárlók 2011 óta már nem csak az állomásokon található jegykiadó automatáknál, hanem bárhol, akár otthon is ki tudják nyomtatni a menetjegyeket.

A mobilegyenleges vásárlás várhatóan 2017 nyarán indul újra a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×