eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nyakatekert, ráncfelvarrás - az ellenzék az adócsomagról

Az ellenzék kevesli a nemzetgazdasági miniszter által benyújtott legújabb adócsomag módosításait.

A szocialista Burány Sándor szerint a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bemutatott legújabb adócsomag nem több puszta ráncfelvarrásnál.

„Sokkal nagyobb a baj annál, hogy ezt egy-két ilyen aprósággal el lehessen intézni. Két nagy probléma van Magyarországon. A személyi jövedelemadó az alacsony keresetűek esetében Európában az egyik legmagasabb, a járulékterhek pedig szintén Európában a magasak közé tartoznak. Ezen a kettőn egyszerre kell csökkenteni” - emelte ki az MSZP-s politikus.

Z. Kárpát Dániel a Jobbik részéről úgy látta, hogy a legújabb 2017-es adócsomag értelmében nem változik meg alapvetően az ország túladóztatott gazdasági környezete.

„Egy túladóztatott, kiszárított gazdasági környezetben enyhülést kellene biztosítania az Orbán-kormánynak. Gesztusértékű lépéseket látunk, több olyat, amelyekre vonatkozóan a Jobbiknak már izmosabb, jobb javaslatai is voltak korábban, még akár az előző kormányzati ciklus során is ellenzékből, de látnunk kell, hogy rendszerszintű változás nem következik be” - hangsúlyozta.

Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivője emlékeztetett, hogy idén ez már a második adócsomag 2017-re, amit a kormány beterjeszt, hisz tavasszal a jövő évi büdzsé mellett már elfogadott egy adócsomagot is a Ház.

„A csomag kisebb volumenű változtatásokat tartalmaz. Van számos köztük, ami pozitív, de a legfeltűnőbb az, ami kimaradt belőle, és nem az, ami benne van. Kimaradt belőle a járulékcsökkentés. Azt gondoljuk, hogy önmagában a járulékcsökkentésre szükség van, de nagyon nyakatekert, amit terveznek” - fejtette ki.

A Párbeszéd Magyarország közleményében úgy látta, hogy a valódi problémákra - az alacsony jövedelmekre, a szegénységre, az elvándorlásra – az új adócsomag sem ad választ. A Fidesz támogatást ad a tehetőseknek, de túrót se a többségnek – tette hozzá az ellenzéki párt.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×