eur:
392.39
usd:
365.58
bux:
66811.15
2024. április 26. péntek Ervin

A rendőrök voltak a robbantás célpontjai - napinfo

A rendőrök voltak a szombat éjjeli Teréz körúti robbantás célpontjai - jelentette be az országos rendőrfőkapitány. A miniszterelnök szerint egyetértés van a közép-európai vezetők között abban, hogy meg fogják védeni országaikat. Javaslatot dolgozott ki egy európai védelmi erő létrehozására az olasz kormány

A rendőrök voltak a szombat éjjeli Teréz körúti robbantás célpontjai - jelentette be az országos rendőrfőkapitány. Korábbi közlemény szerint a 23 éves nő életveszélyes, a 26 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Papp Károly altábornagyot, országos rendőrfőkapitányt hallják, aki a kora esti órákban tartott nemzetközi sajtótájékoztatót.

Összehívta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülését hétfő reggelre a testület MSZP-s elnöke. Molnár Zsolt az InfoRádiónak elmondta, az ülésen részletes beszámolót vár a hatóságoktól a Teréz körúti robbanás vizsgálatának eredményéről, a robbanás lehetséges okairól.

A rendőrség azt kéri a fővárosban térfigyelő kamerát üzemeltetőktől, hogy a rögzített felvételeket október 24-éig őrizzék meg a Teréz körúti robbanással összefüggésben. A rendőrség továbbra is kéri, hogy aki a robbanás helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a történtekkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen.

Egyetértés van a közép-európai vezetők között abban, hogy meg fogják védeni országaikat - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor szombat délután, a bécsi migrációs csúcs után rögzített interjúban azt is közölte, az október 2-i népszavazás nem maradhat közjogi következmények nélkül, a döntést valamilyen formában át kell ültetni a magyar jogrendszerbe.

A külföldön élő magyarok közül, Londonban voksolnának a legtöbben az október 2-i népszavazáson. A magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok szombat délután 4 óráig kérhették felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. A Nemzeti Választási Iroda közölte azt is, hogy hétfőtől ellenőrzi a postán beérkezett levélszavazatok azonosító nyilatkozatait.

Javaslatot dolgozott ki egy európai védelmi erő létrehozására az olasz kormány. A dokumentumot az olasz védelmi miniszter hétfőn mutatja be Pozsonyban európai kollégáinak - jelentette a Corriere della Sera című olasz napilap. A javaslat egyebek között az Európai Multinacionális Erő létrehozását tartalmazza és egy állandó főhadiszállást Brüsszelben.

Csaknem holtverseny alakult ki Hillary Clinton és Donald Trump között a Fehér Házért folytatott küzdelemben a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint. A felmérés alapján a demokraták és a függetlenek arra számítanak, hogy a hétfői vitát a demokrata párti jelölt, Hillary Clinton nyeri meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×