eur:
392.12
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ha nem sikerül a terve, visszamegy közgazdásznak Pápa Levente

A párt balratolódása miatt Pápa Levente alelnök kilép az Együtt - a Korszakváltók Pártjából, és lemond minden választott tisztségéről.

Egy centrista párt létrehozására szerződött, azonban az Együtt egyértelműen balra tolódott, ezért lép ki, s mond le alelnöki tisztségéről és a Váradi András Alapítvány kuratóriumi elnöki pozíciójáról Pápa Levente.

„A végső feltételem az volt Bajnai Gordonnál, hogy akkor vállalom ezt a pozíciót, ha ugyanúgy kritizálhatom majd Gyurcsány Ferencet, és a baloldal elmúlt nyolc évét, mint Orbán Viktort, a mostani rezsimét. Most nem tehetem. Az Együttben azért az nyilvánvalóan ellenvéleményt vagy rossz érzéseket szülne, és az meg is van beszélve, hogy bizonyos kritikán túlmenően azért nem lehet illetni ezt az oldalt” - mondta az alelnök.

A pártnak azért nincs most bázisa, támogatottsága – véli Pápa Levente – mert az Együtt nem számolt el rendesen a 2014-es baloldali összefogással.

„Innentől kezdve az emberek fejében ez a baloldal részeként van definiálva, és egyhitelességi válságot csatolt magára az Együtt, pedig nem ennek indult” - fogalmazott.

Pápa Levente azt mondta, a következő 6-12 hónapban egy valóban centrista mozgalom és párt létrehozásán dolgozik majd.

„Azt gondolom, hogy igenis van Magyarországon igény arra, hogy létrejöjjön egy olyan alakulat, amelyik nem akar a ballib nyolc évvel sem közösséget vállalni, és nem akar a mostani országromboló hatalommal sem közösséget vállalni. És mégis egy olyan politikát szeretne csinálni, ami egyébként még sohasem volt Magyarországon” - véli a politikus.

A következő hónapokban Pápa Levente folyamatosan tárgyalni akar más politikai szereplőkkel, akiket egyelőre nem kívánt megnevezni.

Ha a mozgalmat nem sikerül létrehoznia, akkor visszatér eredeti szakmájához, és közgazdászként folytatja – nyilatkozta az InfoRádiónak az Együtt-től távozó politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×