eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kihallgatja az adóhivatal a roma önkormányzat munkatársait

Tömeges kihallgatások nem lesznek, de nagyjából ötven főt valóban kihallgat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Országos Roma Önkormányzat munkatársai közül - mondta az InfoRádiónak az adóhivatal bűnügyi szóvivője.

Tavaly október óta nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi főigazgatósága költségvetési csalás miatt a romák felzárkóztatására indított Híd a munka világába program keretében elköltött források ügyében, eddig majdnem 40 főt hallgattak ki, ám az ATV nemrég azt írta honlapján, hogy szeptember végére 150-200 embert is beidézett a hatóság az Országos Roma Önkormányzat munkatársai közül. Megkeresésünkre a NAV bűnügyi szóvivője, Sárközi Alexandra cáfolta, hogy tömeges kihallgatásról lenne szó.

"A pénzügyi nyomozók valóban terveznek több kihallgatást szeptember 28-án, de tömegesnek semmiképpen nem mondanám, körülbelül 50 főről van szó, az idézéseket az érintetteknek megküldték."

A hátrányos helyzetű romák felzárkóztatására hivatott, még Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, fideszes országgyűlési képviselő Országos Roma Önkormányzati elnöksége alatt indított Híd a Munka Világába projekt az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi vizsgálata szerint szinte semmit nem teljesített vállalásaiból, ezért is kérte vissza a tárca az erre fordított 1,6 milliárd forintot a roma önkormányzattól.

Az ügyet a Csalás Elleni Európai Hivatal is vizsgálja, e szervezet is több meghallgatást tartott már a programra hivatkozva elköltött forrásokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×