eur:
389.74
usd:
365.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Beázott a Planetárium, szeptemberben zárva lesz

Beázott a Planetárium, szeptemberben zárva lesz

A hétfői esőzésben olyan súlyos károkat szenvedett a Planetárium épülete, hogy le kellett zárni a látogatók elől. Az intézmény igazgatója az InfoRádiónak elmondta: szeptemberben biztosan nem nyitnak ki.

„A hétfői hatalmas esőzés a Planetáriumot is eltalálta, a tető olyan mennyiségű csapadékot kapott, ami befolyt az épületbe és az elektromos károkat okozott, ezért a látogatók biztonsága érdekében kénytelenek voltunk bezárni” - emelte ki Piróth Eszter.

A szakemberek elkezdték felmérni a károk mértékét. Az igazgató elmondta, ennyire még soha nem ázott be a Planetárium, azonban kisebb beázások gyakran vannak.

Beázott a Planetárium, szeptemberben zárva lesz

„A Planetárium tetejének konstrukciós hibája van, ahol a kupola találkozik a vízszintes résszel, ott nem kifelé, hanem befelé folyik a víz, tehát a kupola és a lapos rész találkozásánál lévő összefolyó csatornák az elmúlt négy évtizedben jelentősen el is használódtak, ezért nem vezetik el a csapadékot” - magyarázta Piróth Eszter.

A Planetárium igazgatója elmondta, eső után néhány nappal jöttek foltok az épület különböző részein, de ilyen, hogy azonnal nem szivárgó, hanem folyó víz bejöjjön, még nem volt.

„Szeptemberben biztos, hogy zárva lesz a Planetárium, ezért gyorsan intézkedtünk, hogy a látogatókat addig is tudjuk csillagászati témájú előadásokkal fogadni. A másik intézményünkben, a Tituránia Csillagvizsgálóban, a Gellérthegyen rendezkedtünk erre be” - fűzte hozzá Piróth Eszter.

A Planetáriumnak van biztosítása, de az ilyen károkra nem érvényes – mondta el az intézmény igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×