eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Maradnak a polcokon a szlovák tartós tejek - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy az ügyészség elutasította a Portik Tamás ellen hamis vád miatt tett feljelentést, a Rogán Antal kabinetminiszter elleni vesztegetési gyanút viszont vizsgálják. A Népszabadság arról ír, hogy az ügyészség elutasította a Portik Tamás ellen hamis vád miatt tett feljelentést, a Rogán Antal kabinetminiszter elleni vesztegetési gyanút viszont vizsgálják. Korábban Portik Tamás azt vallotta, tízmillió forintnyi eurót adott át Rogán Antalnak. Az ügyészség a hamis tanúzás miatt tett feljelentést elutasította. A hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt feljelentéskiegészítést rendeltek el, ennek első határideje pénteken jár le, ezután döntenek a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról. A kormány kiemelt turisztikai fogadóterületté nyilvánította Tokajt, a Balatont, Budapestet és Sopront - írja a Magyar Idők.

A Népszabadság arról ír, hogy az ügyészség elutasította a Portik Tamás ellen hamis vád miatt tett feljelentést, a Rogán Antal kabinetminiszter elleni vesztegetési gyanút viszont vizsgálják. Korábban Portik Tamás azt vallotta, tízmillió forintnyi eurót adott át Rogán Antalnak. Az ügyészség a hamis tanúzás miatt tett feljelentést elutasította. A hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt feljelentéskiegészítést rendeltek el, ennek első határideje pénteken jár le, ezután döntenek a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról.

A kormány kiemelt turisztikai fogadóterületté nyilvánította Tokajt, a Balatont, Budapestet és Sopront, így ezek a jövőben kiemelt turisztikai régióként szerepelnek a kormány fejlesztési terveiben - írja a Magyar Idők. Jövőre összehangolt stratégia alapján szálloda- és turisztikaiattrakció-fejlesztések kezdődnek, így erősítik az ágazati szereplők versenyképességét.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy tíz vezető mentőtiszt a Semmelweis-napon, egy hírlevélből értesült arról, hogy munkájára ezután már nem tartanak igényt, helyükre mást választottak. A lapnak nyilatkozó érintettek szerint előre lehetett tudni, hogy kinek a pályázata nyer majd. A jelöltek egy részének nincs sem vezetői tapasztalata, sem mentős gyakorlata, az elvárások között ugyanis ezek nem szerepeltek.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy legkorábban decemberben érkezhetnek meg azok a pótlóbuszok, amelyek a 3-as metró szerelvényeit helyettesítenék a felújítás idején. Azt már lehet tudni, hogy szolgáltatásvásárlás mellett döntöttek, de hogy ez pontosan mekkora költséget jelent, arról még tárgyal a kormány és a főváros. A 3-as metró felszíni kiváltásához 150 alacsony padlós, csuklós buszra van szükség.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy hiába tüntetett a terméktanács, és kapott ígéretet az együttműködésre a kormánytól, továbbra is a magyar boltok polcain maradhattak a főleg szlovák gyártású, vélhetően áfacsalásban érintett UHT-tejek. A tejtermelők szerint több nagykereskedő cég az elmúlt években egyáltalán nem vásárolt magyar feldolgozótól UHT-tejet. Azt is kifogásolták, hogy a kormány csak a friss tej áfáját akarja csökkenteni jövőre 5 százalékra, az UHT- és a féltartós tejét nem.

A Népszabadság arról közöl cikket, hogy Kaposváron népszavazás dönthet a városba tervezett hulladékfeldolgozó létesítéséről. A lap kiemeli, hogy korábban a kaposvári polgármester jelentette be a gumihulladék-feldolgozó üzem építését, de most Szita Károly is aláírta az ellenzéki kezdeményezésre indított aláírásgyűjtést, amelynek eredményeként a helyiek dönthetnek a beruházásról.

A Portfolio elemzésében arról lehet olvasni, hogy júniusban a kormány mindössze 80 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett meg EU-s pályázatokat, de a gyengébb első negyedév után a következő hónapokban a kifizetések várhatóan ugrásszerűen tovább nőnek, hiszen a megítélt támogatások összege már 1900 milliárd forint közelében jár, de továbbra is veszélyben van az éves kifizetési cél, hiszen annak még csak 12 százalékánál járnak félévkor.

A Napi.hu arról ír, hogy csak egy ország van az Európai Unióban, ahol kevesebb ember engedhet meg magának autót, mint Magyarországon. Egy friss felmérés szerint ezer magyarból átlagosan mindössze 315 tud személyautót vásárolni, ennél csak Románia állt rosszabbul, ahol ezer emberre 246 jármű jutott.

A Pénzcentrum arról közöl összeállítást, hogy fontos levelet kaphatnak az adózó ügyfelek. A NAV arról értesítheti az embereket, hogy mekkora összegű lehet az elmaradás. A portál kiemelte, hogyan tudhatja meg az adózó, hogy van-e elmaradása és mekkora késedelmi pótlékra számíthat ilyen esetben, a NAV erről küld értesítőt minden évben.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×