eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Lázár: L. Simon László és Németh Lászlóné befejezi munkáját

Lázár: L. Simon László és Németh Lászlóné befejezi munkáját

Két államtitkár is távozik a Miniszterelnökségről. L. Simon Lászlót menesztette a tárca vezetője, Németh Lászlóné pedig nyugdíjba vonul.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nem elégedett a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár munkájával, ezért L. Simon László befejezi tevékenységét – jelentette be a tárca vezetője.

"A személyével nagyon meg vagyok elégedve, mert barátomnak tekintem, tehát ez nem személyes ügy, a területek nem állnak jól. Nem vagyok megelégedve a vári beruházások állásával és nem vagyok a műemlékvédelem és a régi épületek védelmének aktuális ügyével megelégedve. Nem vagyok elégedett annak a területnek a teljesítményével, az eredményekkel, keveslem az eredményeket, ennyi."

Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár munkájával ugyan a tárca vezetője meg volt elégedve, hiszen, mint mondta, 20 év után először van újra állami tulajdonban lévő közmű-szolgáltató Magyarországon, a Magyar Posta immár nyereséges, a takarékszövetkezeti integráció pedig ki fogja állni a politikai viták és az idő próbáját, az államtitkár azonban júliusban nyugdíjba kíván vonulni.

"Ezt meg kell mondjam, hogy akceptálom és megértem, ezért itt szervezeti és személyzeti változásokra fog sor kerülni a következő időszakban várhatóan. Erről miniszterelnök urat tájékoztattam, aki újabb feladattal fogja megbízni várhatóan az államtitkár-asszonyt, de ez az államtitkári munka ez befejezésre kerül."

Csepreghy Nándor miniszter-helyettes, illetve a Miniszterelnökség eddig nem említett államtitkárainak munkájával Lázár János meg volt elégedve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×