eur:
393.46
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Vádat emeltek három külföldi férfi ellen embercsempészet miatt

Embercsempészés minősített bűntette miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy bolgár és két német állampolgárságú férfi ellen, akik a vád szerint mintegy két hónappal ezelőtt járműveikkel konvojban haladva összesen 67 külföldi állampolgárt próbáltak Németországba csempészni - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vád szerint a három férfi szeptember 4-én a főváros XIII. kerületében két kisbusszal és egy személygépkocsival vette fel a határ átlépésére jogosító okmányokkal nem rendelkező, főleg afgán állampolgárságú családokat. A megállapodás az volt, hogy őket - családonként változó összeg ellenében - Ausztrián keresztül Németországba szállítják, ezzel segítve az államhatár jogellenes átlépését.

A vádlottak a külföldi utasaikkal együtt a három gépkocsival elindultak a magyar-osztrák határ irányába. A konvojban közlekedő járművekben összesen 67 afgán, illetve iráni állampolgárt szállítottak.

A három gépkocsi sofőrjét és utasaikat azonban a rendőrök még az M1-es és M7-es autópálya kivezető szakaszánál ellenőrizték, és a három embercsempészt előállították. Ellenük a kerületi ügyészség embercsempészés minősített bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény elkövetéskor hatályos törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak, velük szemben a kerületi ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×