INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Vádat emeltek három külföldi férfi ellen embercsempészet miatt

InfoRádió / MTI
Embercsempészés minősített bűntette miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy bolgár és két német állampolgárságú férfi ellen, akik a vád szerint mintegy két hónappal ezelőtt járműveikkel konvojban haladva összesen 67 külföldi állampolgárt próbáltak Németországba csempészni - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vád szerint a három férfi szeptember 4-én a főváros XIII. kerületében két kisbusszal és egy személygépkocsival vette fel a határ átlépésére jogosító okmányokkal nem rendelkező, főleg afgán állampolgárságú családokat. A megállapodás az volt, hogy őket - családonként változó összeg ellenében - Ausztrián keresztül Németországba szállítják, ezzel segítve az államhatár jogellenes átlépését.

A vádlottak a külföldi utasaikkal együtt a három gépkocsival elindultak a magyar-osztrák határ irányába. A konvojban közlekedő járművekben összesen 67 afgán, illetve iráni állampolgárt szállítottak.

A három gépkocsi sofőrjét és utasaikat azonban a rendőrök még az M1-es és M7-es autópálya kivezető szakaszánál ellenőrizték, és a három embercsempészt előállították. Ellenük a kerületi ügyészség embercsempészés minősített bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény elkövetéskor hatályos törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak, velük szemben a kerületi ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A címlapról ajánljuk