INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Rendkívüli járatok indulnak a Mindenszentek és a Halottak napján

InfoRádió / MTI
A Mindenszentek és a Halottak napja miatt a BKK idén is rendkívüli, sűrűbben és nagyobb kapacitással közlekedő járatokkal segíti a temetők gyorsabb, kényelmesebb megközelítését. A hozzátartozóik, ismerőseik nyughelyét meglátogatóknak a rendkívül nagy gépkocsiforgalom miatt az egyéni közlekedés helyett célszerű a megszokotthoz képest sűrűbben közlekedő rendes és rendkívüli tömegközlekedési járatokat, azok közül is az Új köztemető és a Farkasréti temető felé a kötöttpályás villamosjáratokat használni a sírkertek megközelítésére.
Sűrített járatok a temetői közlekedés gyorsabbá tétele érdekében

Idén november 1-jén (vasárnap), a Mindenszentek, és november 2-án (hétfőn), a Halottak napján, valamint az ezt megelőző napokon - a korábbi évek tapasztalatai alapján - rendkívüli forgalom várható a fővárosi temetők környékén. A sírkertekhez közlekedő közösségi közlekedési járatok október 28-a (szerda) és november 1-je (vasárnap) között a szokásosnál sűrűbben indulnak, emellett rendkívüli járatok is közlekednek a fővárosban a temetők gyorsabb és kényelmesebb elérése érdekében.

A 38B, 158B és 218B jelzésű rendkívüli buszjáratokon első ajtós felszállási rend lesz érvényben, azaz a buszon a járművezetők ellenőrzik a felszállás előtt, hogy az utas rendelkezik-e érvényes jeggyel vagy bérlettel. Utasaink igény esetén - 450 forintért - a járművezetőnél is vásárolhatnak vonaljegyet.

Hanganyag: Kálló Izabella

Kapcsolódó hang

BKV közlekedés
 


A címlapról ajánljuk