INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Megbüntették Ungár Klárát, amiért rágalmazta Kocsis Mátét

Infostart / InfoRádió
Első fokon 2 millió forintra büntette Ungár Klára korábbi SZDSZ-es politikust a bíróság, miután egy májusi Facebook bejegyzésben és egy későbbi Népszabadság interjúban melegnek nevezte Kocsis Mátét, Józsefváros Fideszes polgármesterét. Sigmond Árpádot hallják.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében megállapította, hogy Ungár Klára - egykori SZDSZ-es politikus - megsértette Kocsis Máté józsefvárosi polgármester jó hírnevét - közölte az Index. Ungár Klárának így törölnie kell az ügyet kirobbantó Facebook-posztjából a Kocsis Mátéra vonatkozó szövegrészt, illetve a közösségi oldalon bocsánatot kell kérnie, továbbá kétmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie a polgármesternek.

Amint a hírportál írta: Kocsis Máté keresete alapján Ungár Klára korábbi Facebook-posztja, valamint a Nol.hu-nak adott nyilatkozata, melyekben a polgármestert bujkáló melegnek nevezte, sérti a jó hírnevét, az emberi méltóságát és a becsületét. Ungár Klára ügyvédje ellenkeresetet terjesztett elő, amelynek értelmében a sérelmezett közlés egy, a polgárok magánéletét érintő közéleti vitában hangzott el, ezért a politikusoknak, így Kocsis Máténak is el kell viselnie, ha az ő magánéleti kérdéseik kerülnek napirendre.

Az ítélet indoklása szerint viszont a bíróság kizárólag a valótlan tényállítást vette figyelembe, amit rágalmazásnak talált. Kocsis Máté az ítélet után írt Facebook-posztjában úgy vélte, jogi elégtételt kapott, ám a morális kárt, amit Ungár Klára okozott soha nem fogja elfelejteni. Ungár Klára viszont bejelentette, hogy fellebbez, mert szerinte a bíró félreértette őt, és az ítélet túlterjeszkedett a józsefvárosi polgármester keresetén.

Hanganyag: Sigmond Árpád


A címlapról ajánljuk