INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Több aluljárót felújítanak a 3-as metró vonalán

InfoRádió / MTI
Több aluljárót is fel kívánnak újítani a 3-as metró vonalán - döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A rekonstrukció és az akadálymentesítés több mint hétmilliárd forintba kerülhet.

Mint az elfogadott előterjesztésben írták, az aluljárók, jelenlegi állapotuk szerint sem a biztonsági, műszaki követelményeknek, sem a kor szolgáltatási és minőségi elvárásainak nem felelnek meg.

A tervek szerint a következő metróállomások gyalogos aluljáróit újítják fel: Újpest-Központ, Árpád híd, Dózsa György út, Lehel tér-Ipoly utca, Lehel tér-Victor Hugo utca, Nyugati tér, Corvin negyed, Nagyvárad tér, Népliget, Ecseri út, Pöttyös utca, Határ út.

Ezenkívül a 2017. évi vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan a Forgách utcai metrómegálló közvetlen környezetének akadálymentesítése is szükséges, ezért a Váci út Forgách utca és Fáy utca közötti szakaszán a felszín rendezése is a feladat részét képezi.

A Deák Ferenc téri és a Kálvin téri aluljárók tervezése már más tervezési munka keretében folyamatban van - írták.

Rámutattak: a 3-as metró felújítása miatt - 2016 második felétől - az érintett állomások amúgy is le lesznek zárva, a csatlakozó aluljárók felújítása - szervezési szempontból - problémák nélkül megoldható.

A javaslatot 22 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

A címlapról ajánljuk