eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Még mindig sok a hatástalan egészségjavító termék - lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint megemelte Orbán Viktor miniszterelnök védelmi szintjét a migráció miatt a Terrorelhárítási Központ (TEK). A Magyar Nemzet arról ír, hogy a felsőoktatásban tanulók több mint harmada lemorzsolódik.

A Magyar Idők cikke szerint megemelte Orbán Viktor miniszterelnök védelmi szintjét a migráció miatt a Terrorelhárítási Központ (TEK). A lap úgy tudja: a nagyobb védelmet az is indokolja, hogy a szakszolgálatok terrorveszélyt tártak fel a magyarországi illegális bevándorlással összefüggésben. A fokozott figyelem kiterjed a miniszterelnök környezetére, családjára is. Az intézkedések nem csupán személyi, hanem objektumvédelmet is jelentenek, amelyből a TEK-en kívül a nemzetbiztonsági szolgálatok is kiveszik a részüket.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a felsőoktatásban tanulók több mint harmada lemorzsolódik, jelentős részük pedig a nyelvvizsga hiánya miatt nem szerez diplomát. A legnagyobb arányban az informatikai karokról esnek ki a tanulók, de az agrár- és műszaki területen is nagy a lemorzsolódás. A kormány mellett a HÖOK is komplex javaslatcsomaggal készül a probléma enyhítésére.

Az Index összeállításából kiderül: bár azt még a szakértők sem tudják pontosan, mire lehet használni az okos órákat, az egyik gyártó most felfedezte, hogy az okos óra lehet kerek is - és a körgyűrűjét lehet a menü léptetésére használni. De a XXI. századi fejlesztés visszahozza a kilencvenes éveket is, de a jövőt is mutatja, amikor figyelmezteti tulajdonosát: ideje lenne mozogni kicsit!

A Magyar Idők arról ír, hogy egy készülő jogszabálytervezet szerint átlagosan a duplájára kell emelni a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű áruházak dolgozóinak létszámát. A tervezet szerint ezekben az áruházakban a nyitvatartási idő alatt 70 négyzetméterenként legalább egy alkalmazottnak a vásárlók rendelkezésére kell állnia.

A Magyar Nemzet cikke szerint a több száz millió forintos bírságok ellenére ma is számtalan olyan gyógyító és egészségjavító hatásúnak hirdetett termék van a piacon, amely valójában sosem hozza a várt eredményt. A lap szerint a probléma gyökere az lehet, hogy sokan nem bíznak a hagyományos orvoslás hatásosságában.

Az Index összeállításából kiderül: Párizshoz, Brüsszelhez, valamint több német és holland városhoz hasonlóan hamarosan London is bevezetheti azt a szabályt, ami alapján a helyi kerékpárosok áthajthatnak a piros lámpán. A londoni polgármester, Boris Johnson székére pályázó négy legfőbb jelölt egyebek mellett ezzel is kampányol a választók szavazataiért.

A Napi.hu összeállításából kiderül: lemaradt régiós versenytársai mögött Magyarország azon a listán, amely az üzleti környezet minősége alapján állítja sorrendbe a világ 189 országát. Az átlagos 42. hely mellett a tíz ismérv között, amelynek alapján összeállították a rangsort, akadt azonban egy, amelyikben Magyarországé az első hely: az import-export kereskedelem papírmunkáinak egyszerűségében és gyorsaságában.

A Pénzcentrum.hu cikke szerint az év végén sokakban felmerül a kérdés: hova tegyék az idén összegyűjtött pénzüket, milyen megtakarítást indítsanak a fizetésemelésből? Bár családonként eltérhet, hogy kinek melyik a legmegfelelőbb megtakarítási forma, a gazdasági portál összeszedte, miből érdemes válogatni: mivel kapható állami támogatás, és mivel érhető el garantált hozam?

A Portfolió arról ír, hogy a Volkswagen amerikai leányának élére egyelőre nem neveznek ki új vezetőt, sőt, új stratégiai tervet sem készítenek mindaddig, amíg nem zárul le a botrány. Akár a dízeles modellek értékesítését is leállíthatják az Egyesült Államokban, szeretnék elkerülni ugyanis a komoly bírságokat.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×