INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Rövidebbek lettek a várólisták idén - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadság szerint a TV2 korábbi tulajdonosa nem járul hozzá, hogy Fonyó Károly vegye át a tévé vagyonkezelője feletti irányítást. A Magyar Idők azt írja, hogy a kormány 44 ezerről 37 ezerre csökkentette az egészségügyi várólistákon szereplők számát. A napi.hu arról ír, hogy az év első hét hónapjában hét százalékkal többen haltak meg, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában.

A Népszabadság szerint a TV2 korábbi tulajdonosa, a Pro7Sat.1 nem járul hozzá, hogy Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly átvegye a tévé vagyonkezelője feletti irányítást. A német társaság ugyanis nem engedélyezte, és a jövőben sem fogja engedélyezni, hogy töröljék a cégen lévő zálogjogát - írja a lap.

A Magyar Idők azt írja, hogy a kormány idén hatmilliárd forintból 44 ezerről 37 ezerre csökkentette az egészségügyi várólistákon szereplők számát. Jövőre ötmilliárd forintot fordítanak erre a célra - olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból kiderült, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csaknem 3,5 milliárd forint támogatást kér számon három oktatási alapítványon és az általuk működtetett iskolákon.

Az Index arról ír, hogy már sztárpilóták is kipróbálják a leglátványosabb és leggyorsabban fejlődő motorsportot, a ralikrosszt, ami a rali, az épített pályás versenyek és a hétköznapi őrület keresztezése.

A napi.hu arról ír, hogy a Központi Statisztikai Hivatal elszomorító adatokat közölt: az év első hét hónapjában hét százalékkal többen haltak meg, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában. Erről a témáról többet megtudhatnak reggel kilenc órától az InfoRádió Üzleti Reggeli című műsorából.

A Portfolio oldalán azt olvasható, hogy az aszfaltkeverő sok éve húzódó ügyében Magyarország megtámadta az Európai Unió Törvényszékén az Európai Bizottság július 15-i határozatát, amellyel a testület felfüggesztette a problémás szerződésekhez kapcsolódó uniós kifizetéseket.

A Pénzcentrum szerint az új lakásvásárlási támogatás sokkal sikeresebb, mint azt előzetesen gondolták. 2015-re 4 ezer igénylővel számoltak, azonban már most több mint 5 ezren éltek az úgynevezett CSOK-kal. A legtöbb igénylőnek azonban nem elég a támogatás a céljai megvalósításához, ezért hitelt is igényel a bankjától.
A címlapról ajánljuk