eur:
393.38
usd:
368.37
bux:
65954.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Médiatanács: új fővárosi rádiós frekvencia pályázható

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) e heti ülésén a többi között véglegesítette a Budapest 88,8 MHz rádiós frekvenciára szóló pályázati felhívást, továbbá bírságokat szabott ki túl sok bűnügyi hír és túl hangos reklámok miatt, valamint négy rádiót figyelmeztetett a műsorkvótaarányok betartására.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelték: már olvasható a www.nmhh.hu oldalon a Budapest 88,8 MHz körzeti frekvenciára kiírt pályázati felhívás szövege. A mintegy 650 ezer ember elérésére alkalmas rádiós frekvencia közösségi hasznosítására vonatkozó ajánlatokat november 30-án lehet benyújtani a hatósághoz. Azt írták: a pályázat közzétételével a médiatanács ösztönözni kívánja a rádiós versenyt, színesíteni a hallgatók által elérhető kínálatot.

Mint írták, a TV2 Tények című hírműsorának tavalyi hírfolyamában 0,6 százalékkal (137 perccel) túllépte a bulvárbűnügyi hírek maximális arányára a médiatörvényben éves átlagban előírt húszszázalékos küszöböt, ezért a televíziócsatorna médiaszolgáltatójára a médiatanács 1,37 millió forintos bírságot szabott ki. Emlékeztettek arra: a médiatörvény rögzíti, hogy a demokratikus közvélemény tájékoztatását nem szolgáló, bűnügyi tematikájú híranyag vagy tudósítás aránya az úgynevezett jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatóknál a hírműsorszám időtartamának húsz százalékánál éves átlagban nem lehet nagyobb.

A médiatanács az M2 médiaszolgáltatójára 350 ezer forintos bírságot szabott ki a reklámhangerősségi előírások megsértése miatt egy júniusi adásnap vizsgálata alapján, akkor hét alkalommal regisztráltak túl hangos hirdetéseket a környező műsorszámokhoz képest.

A médiatanács felhívással figyelmeztette műsorkvóta-kötelezettségük betartására a nyíregyházi Európa Rádió 100,5 MHz, a Balkány 88,0 MHz, a kecskeméti Gong FM és a gyomaendrődi Rádió Sun médiaszolgáltatóit a 2014-es beszámolóik alapján. Felidézték: a médiatörvény alapján a rádióknak a zenei művek közzétételére szánt évi műsoridő legalább harmincöt százalékát magyar zenei művek bemutatására kell fordítaniuk, és ennek negyede nem lehet öt évnél régebbi.

Közölték azt is, hogy testület alaki vizsgálat után nyilvántartásba vette a Budapest 95,8 MHz körzeti és a Villány 100,9 MHz helyi frekvencia pályázati felhívására beérkező egy-egy ajánlatot, míg a Dabas 97,5 MHz, a Monor 106,3 MHz és a Komárom 88,3 MHz helyi frekvencia pályázatain benyújtott egy-egy ajánlat esetében hiánypótlást rendelt el.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×