eur:
388.83
usd:
359.56
bux:
66272.48
2024. február 23. péntek Alfréd

Több lépésben megújul Pesthidegkút központja

Négy ütemben megújul a II. kerület pesthidegkúti városrészének központja.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy első lépésként felszámolták a "balkáni állapotokat" és a bódékat a területen, s 80 millió forint önkormányzati forrásból létrehozták a 8 ezer négyzetméteres Bánffy György Emlékparkot.

A továbbiakban átépül a Máriaremetei út - Hidegkúti út közlekedési csomópont, ahol gyakoriak voltak a torlódások. A 186 millió forintos átalakítástól - amelyben kanyarodó- és kerékpársávokat is létrehoznak - gyorsabb és biztonságosabb közlekedést remél a polgármester. A közműmunkálatok egy része már elkészült és a lakossági igények figyelembevételével a fővárossal közösen tervezik egy 109 férőhelyes P+R parkoló létrehozását - mondta Láng Zsolt.

A városrész fejlesztésébe helyi vállalkozókat is bevonnak, aminek eredményeként új szolgáltatások, köztük egy élelmiszer-áruház létesült, s a továbbiakban közel egymilliárd forint magántőkés beruházásból szolgáltatóház is épül.

Címlapról ajánljuk
Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Növekszenek a leköszönő holland miniszterelnök, Mark Rutte esélyei arra, hogy a hivatalából októberben távozó Jens Stoltenberget váltsa a NATO főtitkári tisztségében. Washington és London után Berlin is hivatalosan bejelentette, hogy a holland jobboldali liberális politikus jelölését támogatja. Az új főtitkár megválasztásához ugyanakkor szükség van valamennyi tagállam támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
MNB: 2024 első felében javulhatnak a bankrendszer konjunkturális kilátásai

MNB: 2024 első felében javulhatnak a bankrendszer konjunkturális kilátásai

Az MNB 2024 januárjában ismét lefolytatta Banki Konjunktúrafelmérését. A válaszok alapján a bankrendszer 2023 második felében összességében a konjunktúra enyhe romlását tapasztalta. A bankok szerint a működési költségek emelkedése, a nemzetközi makrogazdasági környezet, az ügyfélkockázatok, a hitelkereslet, illetve a szabályozói környezet alakulása is negatívan hatott. Ezt részben ellensúlyozta a piaci verseny fokozódása, a hazai makrogazdasági környezet és a forrásokhoz való hozzáférés. A következő félévre a verseny, a hazai és nemzetközi makrogazdasági környezet, a hitelkereslet és a források elérhetősége tekintetében is javuló konjunktúrát várnak a bankok, így 2021 vége óta először ismét pozitívba fordulhat az index értéke - közölte honlapján a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×