eur:
388.95
usd:
361.95
bux:
68638.95
2024. május 8. szerda Mihály

Megszűnt a készültség a Berettyó felső szakaszán

A kedvező időjárás hatására olyan mértékű az apadás a Berettyón, hogy a folyó felső szakaszán megszüntette az árvízvédelmi készültséget a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) - tájékoztatta Bara Sándor védelemvezető kedden az MTI-t.

A torkolati szakaszon, Szeghalomnál viszont még magas a vízszint, ezért ott továbbra is másodfokú a készültség - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a nagyiváni tározó ürítése folytatódik, az igazgatóság tovább növelte a leeresztett vízmennyiséget. A Hortobágy-Berettyón maradt a harmadfokú a készültség.

A Tisza továbbra is apad Tokajnál, a folyó bal partján, Tiszafüred és Rakamaz között másodfokú a készültség.

A védelemvezető ismertetése szerint tovább csökkent térségükben az elöntött terület: jelenleg 28 450 hektár áll víz alatt, ebből 6150 hektár vetés, 6700 hektár szántó, 10 650 hektár rét és legelő.

A Berettyó-alsó belvízvédelmi szakaszon harmadról másodfokra csökkentette az igazgatóság a védelmi szintet. A 12 belvízvédelmi szakaszból 9 szakaszon van másodfokú, 3 szakaszon pedig harmadfokú készültség - közölte a Tivizig védelemvezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×