eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

OEP: biztosított a gyógyszerkassza egyensúlya

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye szerint minden alapot nélkülöző, valótlanságokat állít a Népszabadság cikke a gyógyszertámogatás kiadásaival kapcsolatban.

Bárki folyamatosan nyomon követheti a kiadások alakulását mind az egészségbiztosító, mind az államkincstár honlapján A gyógyszergyártók és forgalmazók a támogatással értékesített termékeik után bizonyos összeget visszafizetnek a költségvetés részére, annak érdekében, hogy a kiadások tartható mértékűek legyenek - közölte az OEP.

Az így befolyt pénzt a kormányzat újra a gyógyszerek támogatására kívánja felhasználni, így minden évben technikailag szükséges ennek lehetővé tétele a költségvetésben. Ennek megfelelően idén is ez az intézkedés biztosítja a gyógyszerkassza egyensúlyát. Ez a lépés a költségvetési törvényben előre meghatározott, így valótlan ennek hiányként való feltüntetése - tudatta az egészségbiztosítási pénztár.

Az egészségbiztosító elkötelezett az egészségügyre fordítható pénz lehető leghatékonyabb felhasználásában, ennek érdekében az elmúlt időszakban több, a racionálisabb gyógyszerfelhasználást szolgáló intézkedést vezetett be, úgy hogy folyamatosan biztosítva legyen a betegek zökkenőmentes ellátása. Ez a pénzügyi átcsoportosítás is ezt a célt szolgálja - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×