INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Miért stresszesek a pályakezdő fiatalok?

Infostart / InfoRádió
Pénteken kezdődik a Kapunyitási Pánik elnevezésű három napos rendezvény, amellyel a pályakezdők elhelyezkedését akarják segíteni, jellemzően a közszférában. Az InfoRádió által megkérdezett karriertanácsadó szerint a fiataloknak sokszor irreális elvárásaik vannak.

Pályakezdő fiataloknak adnak tanácsot Zánkán, a Kapunyitási Pánik Fesztivál elnevezésű rendezvényen, a három napos program pénteken kezdődik - mondta Mihalovics Péter.

A kellemes környezetben emellett még szórakozni, kikapcsolódni is lesz lehetőség a workshopot kísérő koncerteknek, szabadidős programoknak köszönhetően. A rendezvény ingyenes, a szervezők ingyenesen biztosítanak sátorozási lehetőséget is.

A miniszteri biztos hangsúlyozta, a kormány azt szeretné, hogy a fiataloknak stabil jövőképük legyen, és biztos egzisztenciát akarjanak teremteni az ország határain belül, amivel Magyarország versenyképességét is növelhetik.

Valóban érezhető egyfajta stressz a fiatalokon, ezt főként az irreális elvárások okozzák - erről már Schäffer Beáta karriertanácsadó beszélt. Kiemelte, hogy a fiatalok kellően mobilisak, ez jelentősen javíthatja az elhelyezkedés esélyeit.

A tanácsadó elmondta, hogy sokszor nem segít a diploma sem az elhelyezkedésben, mert a fiataloknak nincs kellő tapasztalatuk a munkahelyi problémák kezeléséhez.

A címlapról ajánljuk