eur:
394.29
usd:
370.33
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Biztonságosabb lesz az M0-s kiszélesített szakasza

Nemcsak gyorsul a forgalom, hanem biztonságosabb is lesz az M0 autópálya M1 és M6 közti, kétszer 3 sávosra bővített szakaszán - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

A 6,6 kilométeres autópályaszakasz bővítése 10,8 milliárd forintba került, a kivitelezője pedig a Colas-Hungária Építőipari Kft. volt.

Az M0 autópálya először átadott része, az M1 és az M5 autópályák között úgy épült meg, hogy egy pályaalapra került rá a kétszer két sáv. A szélesítés a hiányzó alap megépítése után kétszer három sáv és leállósáv létrehozását jelenti. A most átadott szakaszon az északi pályát kellett megépíteni.

Jövő nyárra lesz kész a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában a folytatás az M5 autópályáig - mondta Völner Pál. A további rész két szakaszra bomlik: az egyik az M6 és az 51. számú út közti 11 kilométeres szakasz, amely 34,8 milliárd forintba kerül, ez tartalmazza a Duna-hidakat is. A másik szakasz ennek a folytatása az M5 autópályáig, de új nyomvonalon, tehát az nem szélesítés. Az új szakasz az M0 déli szektor jelenlegi végénél éri el az M5-öt.

Az új szakaszon, az M7 és az M6 között már július óta halad a forgalom, most csak az ünnepélyes átadás volt. A Tópark projekt külön lejárót épített az M1 autópályáról, de ezt a fejlesztő a leálláskor befejezetlenül hagyta. Ezért az M0 a szélesített pályán csak az M7 autópályától járható jelenleg, de a NIF tárgyal a Tópark fejlesztőjével a befejezésről - mondta az MTI-nek Loppert Dániel, a társaság kommunikációs vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×