eur:
393.76
usd:
368.81
bux:
65979.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A tárca megküldte a kért dokumentumokat a Költségvetés Tanácsnak

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megküldte a Költségvetési Tanács (KT) számára a 2013. évi költségvetéshez kapcsolt számításokat, háttérinformációkat - közölte Csomós Dániel, a KT titkára

Az átadott dokumentumok elsősorban azokat a számításokat tartalmazzák, amelyek a 2013-as költségvetés főszámainak elfogadása után a munkahelyvédelmi akcióterv bevételi ellentételezését támasztják alá.

Az MTI információi szerint csütörtökön Kovács Árpád, a KT elnöke konzultált Naszvadi Györggyel, az NGM költségvetésért felelős államtitkárával és Banai Péter Benő helyettes államtitkárral.

A KT korábban további információk átadására és hatástanulmányok elkészítésére kérte fel a nemzetgazdasági minisztert. Megjegyezték, hogy a tranzakciós adó átalakítása, a kisvállalati adó és a tételes vállalati adózás bevezetése, valamint a munkáltatói járulékterheket érintő változások következtében alapjaiban változik a vállalatokat terhelő adók rendszere. A változások érdemi viselkedési hatást válthatnak ki, így a 2013. évi hiányra gyakorolt hatásuk csak részletes hatástanulmányok alapján ítélhető meg.

Az NGM által megküldött dokumentumok tanulmányozása után a Költségvetési Tanács várhatóan szeptember elején alakítja ki véleményét - tudta meg az MTI.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kedden azt közölte, hogy az előzetesen jelzett, augusztus 20-i határidőre elkészítette a 2013. évi költségvetés kapcsán a KT által kért háttérinformációkat, de a dokumentumokról a minisztérium és a tanács között ezen a héten még felsővezetői egyeztetésre volt szükség.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×