INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mennyibe kerül a tanévkezdés?

Infostart / InfoRádió
Szeptember harmadikán kezdődik az iskola. Összeszedtük, mennyibe kerülnek a tankönyvek.

Országos átlagban az elsősöknek kevesebb, mint hétezer, az ötödikeseknek több mint nyolcezer, a 9. évfolyamosoknak pedig 13 ezer forintért rendeltek tankönyveket az iskolák - mondta a Nemzeti Tankönyvkiadó kereskedelmi igazgatója, Menyhártné Hámori Andrea, aki szerint a nyelvkönyvek miatt az átlagnál négy-öt ezer forinttal többe kerülhet a csomag a középiskolásoknak.

Keszei Sándor, a magyarországi szülők országos egyesületének elnöke arról beszélt, az iskolakezdés ára tavalyhoz képest nem sokat változott. Az ő számításai szerint valamivel több mint 20 ezer forintból be lehet iskolázni egy elsőst.

Felhívta a figyelmet arra, a középiskolákban már első osztályban is szedhetnek pénzt például a ballagásra. Mint mondta, kaptak panaszt azzal kapcsolatban, hogy az iskola a szülőkkel veteti meg a fénymásolópapírt vagy a krétát.

A tanév szeptember 3-án kezdődik, és 2013 június 14-éig tart. Az őszi szünet október 29-től november 4-ig tart, az előtte lévő utolsó tanítási nap 27-e szombat. A téli szünet december 27-én kezdődik - de 21-e péntek az utolsó tanítási nap. Ez a szünet január 2-ig tart. A tavaszi szünet 2013 március 28-tól április 2-ig lesz.


A címlapról ajánljuk