eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mennyibe kerül a tanévkezdés?

Szeptember harmadikán kezdődik az iskola. Összeszedtük, mennyibe kerülnek a tankönyvek.

Országos átlagban az elsősöknek kevesebb, mint hétezer, az ötödikeseknek több mint nyolcezer, a 9. évfolyamosoknak pedig 13 ezer forintért rendeltek tankönyveket az iskolák - mondta a Nemzeti Tankönyvkiadó kereskedelmi igazgatója, Menyhártné Hámori Andrea, aki szerint a nyelvkönyvek miatt az átlagnál négy-öt ezer forinttal többe kerülhet a csomag a középiskolásoknak.

Keszei Sándor, a magyarországi szülők országos egyesületének elnöke arról beszélt, az iskolakezdés ára tavalyhoz képest nem sokat változott. Az ő számításai szerint valamivel több mint 20 ezer forintból be lehet iskolázni egy elsőst.

Felhívta a figyelmet arra, a középiskolákban már első osztályban is szedhetnek pénzt például a ballagásra. Mint mondta, kaptak panaszt azzal kapcsolatban, hogy az iskola a szülőkkel veteti meg a fénymásolópapírt vagy a krétát.

A tanév szeptember 3-án kezdődik, és 2013 június 14-éig tart. Az őszi szünet október 29-től november 4-ig tart, az előtte lévő utolsó tanítási nap 27-e szombat. A téli szünet december 27-én kezdődik - de 21-e péntek az utolsó tanítási nap. Ez a szünet január 2-ig tart. A tavaszi szünet 2013 március 28-tól április 2-ig lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×