eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma

Mire jó, hogy emelik a jogosítványszerzés alsó korhatárát?

2013-tól felemelik a motoros, teherautós és autóbuszos jogosítvány megszerzésének alsó korhatárát. Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő szerint a szigorítás nem elegendő.

Jövő év januárjától kismotorra 14 évesen már nem, csak 16 évesen, nagymotorra pedig 24 évesen lehet jogosítványt szerezni. Teherautóra csak 21 évesen, buszra 24 évesen lehet vezetői engedélyt kapni.

Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő szerint nem annyira az életkoremelés hozna sikereket e téren, fontosabb lenne, hogy változtassanak a gyakorlati képzésen.

Szerinte a motorkerékpárosoknál nagyobb szerepe lehet az életkornak, mint a gépkocsivezetőknél. Éppen ezért főleg a nagymotorosok esetében megállapított 24 éves alsó korhatár biztosíthatja, hogy megfontoltabban vezetnek majd a jogosítványt megszerzők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×