eur:
388.61
usd:
360.44
bux:
68518.37
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Összekoccant két repülőgép a Liszt Ferenc-repülőtéren

Összekoccant két repülőgép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfőn, senki nem sérült meg - értesült az Airportal.hu repülésszakmai oldal.

Értesüléseik szerint a baleset a repülőtéren üzemelő Lufthansa Technik műszaki előterén történt, a Wizz Air egyik Airbus A320-as repülőgépét hajtóműpróbára vontatták, amikor a gép szárnyvége összeért a Lufthansa Airbus A321-esének szárnyával.

A Wizz Air gépének áramlásjavító szárnyvége sérült meg, a Lufthansa gépén pedig leszakadt az áramlásjavító alsó része és megsérült az orrsegédszárny is.

Szomora Sándor, a Lufthansa Technik vezérigazgató-helyettese az MTI-nek megerősítette a portál információit. Mint mondta: a két gépet, amelyek javítás miatt voltak Budapesten, hétfő délután vissza kellett volna adni az üzemeltetőknek, akik forgalomba állították volna őket.

A koccanás után a szakértők megkezdték a repülőgépek átvizsgálását és javítását, ez várhatóan két-három napig tart.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×