INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Karbantartás miatt változik három villamos menetrendje

InfoRádió / MTI
Karbantartási munkák miatt augusztusban fennakadásokra és buszos pótlásra kell számítani a 3-as, a 28A és a 62A villamos közlekedésében.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a Kőrösi Csoma Sándor út és a Kőbányai út-Könyves Kálmán körút kereszteződésében augusztus 16-án üzemzárásig villamospálya-karbantartási munkák zajlanak, amelyeket hétfőtől csütörtökig végeznek az esti órákban.

Emiatt a 3-as villamosok a jövő héten csütörtökig megosztva közlekednek: a 21:34 órai Mexikói úti indulástól a Finommechanikai Zrt.-ig, valamint a 21:40 órai Gubacsi úti indulástól Kőbánya alsó vasútállomásig közlekednek a szerelvények. A 28A villamosok rövidebb üzemidővel szállítanak utasokat, a villamos a Blaha Lujza térről 21:27 órakor, az Új köztemetőtől 21.24 órakor indul.

A munkák ideje alatt a Rákospalota, MÁV-telep felől Kőbánya felé tartó 62A villamosok is rövidebb üzemidővel közlekednek: az utolsó szerelvény 21:37 órakor indul, és csak a Finommechanikai Zrt. megállóig közlekedik.

A villamosok által nem érintett szakaszokon a 3V, illetve 28V jelzésű pótlóbuszokkal lehet közlekedni. A 3V jelzésű járatok az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás, a 28V jelzésűek pedig a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és a Felsőcsatári út között közlekednek. A járatokra a buszok, vagy kijelölt villamospótló járatok megállóhelyein lehet felszállni.

A címlapról ajánljuk