eur:
393.24
usd:
367.86
bux:
66111.65
2024. április 24. szerda György

A BKV vizsgálja a Népligetnél történt mennyezetszakadást

A BKV vizsgálja, hogy mi okozhatta szombaton a 3-as metró népligeti állomásánál a díszmennyezet egy részének leszakadását.

Az állomáson két darab, egyenként két négyzetméteres rész szakadt le a burkolatból, személyi sérülés nem történt.

A BKV hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szakemberek nem találtak vizesedésre utaló jelet, illetve egyéb olyan műszaki okot, ami a történteket kiválthatta volna, ezért a vizsgálatok tovább folynak. Hozzátették, hogy a Népligetnél az elmúlt időszakban többször megfigyeltek kisebb állomásszerkezeti mozgásokat, amelyeket több tényező is előidézhetett, a vizsgálat erre is kiterjed.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI-nek azt mondta, hogy az állomáson nem volt szerelvény, a BKV-figyelő blog azonban fényképekkel alátámasztva cáfolta ezt. A BKV közlésében rámutatott, kérdés, hogy a fődiszpécser miért adott téves tájékoztatást az MTI-nek. Később kiderült, hogy a törmelék vágányzónába hullását értelmezte úgy a szakember, hogy nem volt szerelvény az állomáson.

Leszögezték ugyanakkor, hogy sem a BKK-nak, sem a BKV-nak nem állt és nem áll szándékában, érdekében az eset egyetlen részletének eltitkolása sem, pusztán a gyors információadás szándéka vezetett téves információk közléséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×