eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szájer: A közeljövőben nem lesz új tagja az eurózónának

A pénzügyi válság azért érinti súlyosan az Európai Uniót, mert gazdaságilag kiszolgáltatott helyzetben van - mondta Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, aki szerint a közeljövőben senkit nem vesznek fel az eurózónába.

Az unió és az eurózóna okozta válság miatt hosszú időn belül senki nem kerülhet az övezeten belülre - mondta az InfoRádiónak Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, aki úgy látja, hogy még a feltételek teljesítése esetén sem lehet bejutni.

Az európai parlamenti képviselő szerint a most zajló pénzügyi válság azért érinti súlyosan az uniót, mert gazdaságilag kiszolgáltatott helyzetben van. Szájer József úgy fogalmazott, hogy Magyarországnak is meg kell hozni a szükséges lépéseket azért, hogy a válság ne érintse súlyosabban a vártnál.

Bővítheti a kormány gazdaságpolitikájának mozgásterét az, hogy nem vezettük be az eurót - hangsúlyozta a fideszes politikus, aki szerint a magyar állam helyzetén az nem segíti, hogy valutában van eladósodva.

Szájer József hozzátette: hosszú és rövid távon is mielőbbi válaszokat kell adni a válság okozta problémákra, mielőtt romlik a helyzet.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×