eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A felsőoktatási intézmények értesítik az eredményes pótfelvételizőket

A korábbi információktól eltérően a pótfelvételi eljárásban felvett jelentkezőket a felsőoktatási intézmények értesítik, míg a felvételt nem nyerteknek az Oktatási Hivatal jelentkezési kérelmet elutasító határozatot küld.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy korábbi közlésük, amely szerint a felvettek a felvételi döntésről szóló határozatot az Oktatási Hivataltól, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat pedig a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban, nem helytálló.

A pótfelvételi eljárásban valamennyi jelentkező mindössze egy felsőoktatási intézmény egy képzését jelölhette be, és értelemszerűen ez az intézmény értesíti a felvett jelentkezőket.

Az Oktatási Hivatal emlékeztetett, hogy a 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi során csak azok nyújthattak be kérelmet egy kiválasztott felsőoktatási intézmény egy képzésére, akik vagy nem jelentkeztek az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek ugyan, de nem nyertek felvételt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×