eur:
394.65
usd:
369.54
bux:
65342.31
2024. április 23. kedd Béla

Kormánymegbízott: Gyurcsány Ferenc ne dobálózzon a milliókkal!

A Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott arra szólít fel minden politikai pártot, civil szervezetet és roma polgárjogi aktivistát, hogy hagyják békén Gyöngyöspatát.

Horváth László erről pénteki, Gyöngyöspatán megtartott sajtótájékoztatóján beszélt annak kapcsán, hogy értesülései szerint a Jobbikhoz, a Véderőhöz és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez köthető személyek szombaton Gyöngyöspatán akarják megrendezni az I. országos bátor magyar család találkozót.

Arról is értesült - tette hozzá -, hogy az Egri Főegyházmegye által szombatra Egerbe szervezett roma pasztorációt roma polgárjogi aktivisták demonstrációra kívánják felhasználni.

Horváth László hangsúlyozta: az elmúlt két éjszaka nyugodtan telt ugyan a településen, de egyes személyek és csoportosulások nem adták fel, hogy a feszült helyzetben folytassák a hisztériakeltést.

Ezzel összefüggésben mondta, hogy tudomása szerint már megérkezett a községi cigány kisebbségi önkormányzat számlájára a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök által felajánlott egymillió forint, és ebből félmillió már a roma lakossághoz került.

"Erről a helyről is arra kérem Gyurcsány Ferencet nagyon határozottan, hogy ne dobálózzon a milliókkal. Az emberek közé dobott egymillió forint tovább növeli a feszültséget, csak elmélyíti a bajt, semmiképpen sem része a megoldásnak" - fogalmazott a kormánymegbízott.

Mint elmondta: az I. országos bátor magyar család találkozót a Facebookon szervezik a Jobbikhoz, a Véderőhöz és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez köthető személyek, "kalákában". Szombatra koncertet hirdetett Gyöngyöspatára a Farkasok elnevezésű nemzeti rock zenekar, amelynek vezetője szintén jobbikos politikus.

Ideje lenne, hogy a politikai erők végre törődjenek a gyöngyöspataiak nyugalmával is - tette hozzá Horváth László.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy információi szerint a Véderőhöz, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez és a Betyársereghez köthető személyek elhagyták Gyöngyöspatát.

Az MTI tudósítója a községbe vezető utakon fokozott rendőri ellenőrzést tapasztalt, még a településen áthaladó buszokat is megállították a rendőrök, és ellenőrizték az utasokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×